Slagmark, kampråb og godt fællesskab

Landsteltlejr 2018
Udklædte juniorer klar til den store dyst på "slagmarken" på årets landsteltlejr. Foto: Maria Legarth.

Over 300 juniorer og ledere var sammen på LM's Landsteltlejr i weekenden i strålende solskin og med masser af konkurrencelyst og godt humør

30/05/2018 / Karin Borup Ravnborg kbr@dlm.dk

En hel weekend med en masse glade børn, bålhygge, bibeltimer, natløb, sjove konkurrencer og kristent fællesskab.

På nær en enkelt regnbyge, der sneg sig ind, viste vejret sig fra sin bedste side og skabte den perfekte ramme for de omkring 300 juniorer og ledere, der i weekenden deltog på LM's Landsteltlejr på spejderstedet Næsbycentret på Sydsjælland.

I alt 17 LM juniorklubber fra hele landet var repræsenteret - fra Aalborg i nord til Bornholm i øst.

Sammen om at være "Venner for livet"

"Det var virkelig fedt at være på Landsteltlejr med masser af bål og hygge," siger en af deltagerne, 11-årige Isak Jef Brosbøl fra Herning.

​Alle deltagerne samledes i det store lejrtelt til bibeltimer og samlinger, hvor de også sang lejrsangen "Venner for livet".

Lørdag eftermiddag blev der lavet skjolde og våben og holdt generalprøve inden den store dyst om aftenen, hvor alle grupperne skulle "kæmpe" mod hinanden på "slagmarken".

Her vandt juniorklubben fra Bethania i Hillerød, mens juniorerne fra Lindehøj Kirke vandt konkurrencen om bedste fairplay. 

Man får lov til at være uden mobiltelefoner

13-årige Benedikte Vestergaard fra Odense var ikke i tvivl: "Der er så mange sjove ting på Landsteltlejr: Slagmark, kampråb og godt fællesskab."

​"Det er hyggeligt at være ude og være sammen som klub. Man får lov til at være uden mobiltelefoner. Det er godt, fordi du ikke kan bruge den og ikke er låst fast til den." 

Hun var også rigtig glad for bibeltimerne: "De var rigtig sjove med jokes. Det gør også, at man ikke rigtig keder sig, men hører efter, hvad der bliver sagt." 

Syng og dans og vær dig selv

Lørdag aften kom de tidligere X-Factor vindere, søstrene Anilde og Azilda Kaputu, på scenen.

De sang både egne sange og lovsange og sagde lidt mellem sangene, hvor de opmuntrede juniorerne til at være frimodige og være sig selv.

"Det var så fedt, at de kom. De fik vores sang til at lyde mega-godt," lyder det fra Benedikte Vestergaard.

"Det var godt med de kristne ting, de sagde. Man kunne høre, at de virkelig mente det. Der er så mange fede sange, du kan synge, og du kan danse, og det er ikke flovt. Du kan gøre lige, hvad du vil, under lovsangen."

Se flere billeder fra Landsteltlejren på LM Betweens Facebookside.

  

Der tages selfies sammen med X-Factor stjernerne.

 

Tilføj kommentar
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.