LM'ere i Nexø kunne endelig indsætte deres præst

Anders Solgaard indsat som præst i LM-Kirken Østbornholm
Der var fuldt hus til søndagens præsteindsættelse, der i dagens anledning foregik i Møbelfabrikken i Nexø. Privatfoto

Med et halvt års forsinkelse kunne menigheden i LM-Kirken Østbornholm i Nexø i går holde indsættelsesgudstjeneste for Anders Solgaard, der blev ansat som præst i januar

16/08/2021 / Karin Borup Ravnborg; kbr@dlm.dk

Der var fest og glæde i Nexø i går.

Her kunne LM-Kirken Østbornholm endelig holde indsættelsesgudstjeneste for deres præst, Anders Solgaard, som har været ansat siden 1. januar i år.

På grund af corona-nedlukningen var det først muligt at holde fejringen nu, som i dagens anledning og for at få mere plads end i missionshuset var flyttet til byens gamle møbelfabrik - et kulturcenter, som nu udlejer mødelokaler.

Drømmer om at styrke kirkens image blandt byens borgere

Øens "nye" præst flyttede fra København til Nexø før nytår og har allerede været i fuld gang i sit arbejde i over et halvt år nu.

Igennem flere år har Anders Solgaard arbejdet med mission i udlandet og herhjemme, og hans mål er at være med til at styrke kirkens image blandt byens borgere.

Det har han blandt andet forsøgt ved sammen med menigheden her i sommer at indbyde til offentlig forevisning af EM-fodbold på storskærm.

"Jeg drømmer om, at vi kan være en kirke, som folk kender for noget positivt. Det er en måde, hvor vi kan bringe evangeliet ud af kirken og ud til mennesker, hvor de er," siger han.

En styrke både at være præst og ungdomskonsulent

Fra 1. august er Anders Solgaard også ansat i en 20-procents stilling som ungdomskonsulent for LMU på Bornholm, som han kan kombinere med sit job som frimenighedspræst.

Det giver ifølge ham rigtig god mening, da han allerede har en god kontakt til mange unge, der er i kirken.

"Jeg håber, det bliver en fordel for bornholmerne at få en lokal ungdomskonsulent på øen, og for min egen del ville det være svært for mig som ung præst ikke at engagere mig i dem. Så nu er jeg glad for, at jeg kan få det som en del af min arbejdstid"

"Jeg brænder rigtig meget for at lave noget sammen med de unge, og håber jeg som både præst og LMU-konsulent kan være med til at styrke LMU-arbejdet endnu mere her på øen," siger Anders Solgaard.

Tilføj kommentar
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.