Kræftramt fik gratis havehjælp af byens LM'ere

Havehjælp i Bylderup-Bov
LM'erne havde flere hænder end opgaver i missionshuset, så derfor var der tilbud om en hjælpende hånd i Bylderup og omegn. Illustrationsfoto: Freepik.com

LM i Bylderup-Bov skulle have været på menighedslejr, men den blev aflyst på grund af corona. I stedet gjorde de hovedrent i missionshuset og tilbød praktisk hjælp til byens borgere

21/09/2020 / Karin Borup Ravnborg; kbr@dlm.dk

Børn, unge og voksne i Luthersk Mission i den sønderjyske by Bylderup-Bov havde set frem til en hyggelig weekendtur 11.-13. september for hele menigheden på lejrstedet Solbakken.

Det kunne desværre ikke lade sig gøre på grund af corona-situationen, men i stedet for at aflyse, valgte man at arrangere en weekend "derhjemme".

Missionshuset trængte til en grundig hovedrengøring, så alle blev sat i gang, og da der var masser af ledige hænder, tilbød man også praktisk hjælp til byens borgere via facebook og gennem opslag i byen.

Lykkelig over, at der er sådan nogle mennesker til

Det nød Lona Steimle Jacobsen fra Bylderup Bov godt af. Hun fik klippet hæk, luget ukrudt og fik ordnet andet havearbejde uden for sit rækkehus.

"Jeg har været igennem en stor kræftoperation for nylig, og så så mine døtre tilbuddet om hjælp. Det er jeg lykkelig for, fordi jeg kan ikke gøre noget selv," siger hun til Jyske Vestkysten Aabenraa.

"Jeg er virkelig lykelig over, at der er sådan nogle mennesker til."

Elske vores næste som os selv ved at give en hånd med

Det glæder kun Olai Lagoni, der er formand for LM i Bylderup Bov og selv var med ude og yde havehjælp.

Der var desværre ikke andre, der reagerede på opslagene, som var kommet lidt sent op, men han er kun glad for at kunne hjælpe.

"Vi kan godt lide vores by, og vi vil gerne gøre noget for den. Vi var for mange til at gøre rent og sætte i stand i missionshuset, og så tilbød vi vores hjælp," siger han.

"En del af kristendommen er, at vi skal elske vores næste som os selv. Det fik vi lov til at gøre i praksis ved at give nogen, som ikke kan selv, en hånd med."

"Det er vores ønske, at mennesker i vores by skal lære Jesus at kende. Det kræver, at vi er i kontakt med dem og på den måde får mulighed for at fortælle om Jesus." 

Juniormøde, gudstjeneste og grill-pølser

Ud over de praktiske opgaver stod weekenden også på hygge og aktiviteter med juniormøde på byens friskole, film for børn, samling for unge og voksne og fællesspisning.

Om søndagen efter gudstjenesten var der arrangeret udflugt ud til et par i menigheden, som bor på en gård nær Tinglev.

Her blev der serveret frokost med grillpølser og kartoffelsalat, og bagefter var der fodbold og rundbold og en rundvisning på gården.

---

Avisen Jyske Vestkysten var på besøg, da der blev ydet havehjælp.

> Læs artiklen derfra.

Tilføj kommentar
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.