Frivillige på Kærshovedgård hædres med pris

Uddeling af Finn Nørgaard-prisen 2024
Frivillig leder af Røde Kors' ungeklub på udrejsecenteret, Sofie Stubkjær Hansen, og Lindvig Osmudsen, som er præst og frivillig i Bibelcafeen i Bording, var med til at modtage prisen på Christiansborg. Foto: Thomas Sjørup.

50 frivillige fra Røde Kors og Bibelcaféen i Bording blev onsdag den 14. februar tildelt Finn Nørgaard Prisen 2024 på 50.000 kroner for deres store indsats for afviste asylansøgere på udrejsecenteret

21/02/2024 / Karin Borup Ravnborg; kbr@dlm.dk

"Vi er virkelig glade og stolte over den anerkendelse, der følger med prisen."

Sådan siger tværkulturel konsulent i Luthersk Mission Anna Lisbeth Sonne, der den 14. februar var med til at modtage Finn Nørgaard foreningens frivilligpris på 50.000 kroner.

Sammen med 50 andre frivillige og 25 beboere fra Udrejsecenter Kærshovedgård var hun taget hele vejen til Landstingssalen på Christiansborg, hvor prisen blev uddelt.

Den uddeles hvert år på årsdagen for skudattentatet i København i 2015, hvor filminstruktør Finn Nørgaard og den jødiske vagt Dan Uzan blev dræbt.

Christiansborg

Modigt at give pris til arbejdet på omstridt udrejsecenter

Ud over frivillige fra Røde Kors deltog også frivillige fra Bibelcaféen i Bording og Asylkoret, som Anna Lisbeth Sonne er leder af.

"Det er ret modigt, at de vælger os til at modtage frivillighedsprisen, for der har generelt været meget polemik omkring Kærshovedgård," siger hun og henviser til den seneste tids omtale vold og kriminalitet på centeret.

Derfor ser hun det som et ekstra skulderklap til de frivillige, at prisen i år går til det frivillige arbejde blandt de afviste asylansøgere.

"Vi trænger i den grad til at få de gode historier omkring Kærshovedgård ud i offentligheden."

Er med til at skabe tryghed og styrke fællesskabet

Pia Toftdal, sekretariatschef i Finn Nørgaard Foreningen, begrunder valget af prisuddelingen således:

"Vi giver prisen til de frivillige på Udrejsecenter Kærshovedgård som en anerkendelse af deres store arbejde for at møde mennesker i svære livssituationer med varme, omsorg og overskud."

Hun tilføjer desuden, at deres arbejde er med til at "skabe tryghed og styrke fællesskabet".

Prisen1

De frivillige fra Kærshovedgård på trappen til Landstingssalen på Christiansborg. Foto: Thomas Sjørup.

Pris2

---

> Læs mere om Luthersk Missions tværkulturelle arbejde.

Om Bibelcaféen i Bording:

Bibelcaféen mødes i Bording Missionshus, hvor frivillige fra folkekirken, Indre Mission og Luthersk Mission en gang om ugen tilbyder bibelundervisning med oversættelse til farsi, bøn, samtale og socialt samvær.

Til caféen er knyttet en kørselsordning, hvor frivillige henter og bringer beboerne og også tilbyder transport til gudstjeneste om søndagen.

Tilføj kommentar
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.