Lone vil styrke nydanske kvinder i Herning

Lone Nyborg ny tværkulturel medarbejder i LM Kirken Herning
Den nye tværkulturelle medarbejder er oprindeligt bornholmer. Hun er gift og bosat i Herning, og parret har tre voksne børn. Privatfoto

LM Kirken i Herning har ansat 51-årige Lone Nyborg som frivillig medarbejder 20 timer om ugen til at stå for kvindegrupper og andre opgaver i det tværkulturelle arbejde 

26/04/2021 / Karin Borup Ravnborg; kbr@dlm.dk

”Jeg har i lang tid drømt om at kunne gøre noget mere for de mange nydanskere, vi har kontakt til her i byen.”

Sådan fortæller Lone Nyborg fra Herning om baggrunden for sin nye ulønnede ansættelse i det tværkulturelle arbejde i Herning.

Hun havde første arbejdsdag 6. april og skal gennem sit frivillige arbejde 20 timer om ugen være med til at styrke indsatsen særligt blandt nydanske kvinder. 

Dårlig samvittighed over ikke at have tid nok

Lone har arbejdet som ergoterapeut på et bosted og har siden 2004 været frivillig i LM’s tværkulturelle arbejde i byen med blandt andet venskabsmiddag, hvor hun har fået kontakt til mange nydanskere.

På et tidspunkt blev det dog for meget for den 51-årige kvinde med både job og det store engagement i fritiden.

”Jeg havde hele tiden dårlig samvittighed, for mine nydanske venner havde brug for at snakke, men jeg havde ikke tid. Det var her og nu, det brændte på for dem, men jeg kunne først om fjorten dage.”

”Så blev vi enige om i familien, at jeg skulle sige mit job op, og da jeg foreslog Martin (præsten i LM Kirken i Herning, red.), at jeg kunne blive frivillig medarbejder, sagde han: ’Kan du begynde i morgen?’”

Dejligt med så mange gode initiativer fra folk med nød for andre

I LM Kirken i Herning glæder man sig over, at man med ansættelsen af Lone Nyborg kan være med til at styrke den tværkulturelle indsats lokalt.

”Vi har en del folk i menigheden, der har kontakt til rigtig mange nydanskere. Det er dejligt at mærke, at det er født indefra af folk, der har nød for andre,” siger kirkens præst Martin Haahr.

”Der er nok at tage fat på,” siger han og fortæller, at Lone Nyborg i sit arbejde primært skal have fokus på kontakten til de nydanske kvinder.

Indvandrerkvinder en overset gruppe i samfundet

”Indvandrerkvinderne er en overset gruppe i vores samfund – en stor forsømt gruppe, som der ikke rigtig er nogen, der tager sig af,” den nye tværkulturelle medarbejder i LM Kirken i Herning.

”Jeg vil rigtig gerne være med til at lave nogle smågrupper i kirken, hvor kvinderne kan mødes og snakke med hinanden, og hvor vi kan have noget bibelstudie sammen,” siger Lone Nyborg.

Hun kommer også til at indgå i et team med LM’s øvrige tværkulturelle konsulenter. Her kan hun udveksle erfaringer og få inspiration, blandt andet fra arbejdet med kvindegrupper andre steder i landet.

Tilføj kommentar
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.