Norea skal undervise i dansk kultur og traditioner

Foto: Lydfiler
Indholdet på den nye hjemmeside bliver primært lydfiler på mange forskellige sprog, så indvandrere kan lytte på deres eget sprog (Foto: Pxhere.com).

Ny app skal snart hjælpe muslimer ind i samfundet og introducere dem til den kristne tro. Tidligere tværkulturel konsulent i LM er koordinator på projektet

13/12/2022 / Kaja Lauterbach kl@dlm.dk

”Det første fokus i vores projekt vil være på iranere, som bor i vores del af verden. De står nemlig med nogle andre problematikker i livet end iranere, som lever i Iran.”

Det siger daglig leder i Norea Mediemission, Ole Sørensen, om et nyt projekt, som Norea netop har lanceret.

Projektet er en app, som skal give hjælp til at komme ind i den danske kultur med undervisning og vejledning i, hvordan "systemet" fungerer og undervisning om kultur og traditioner.

Som koordinator på projektet har de ansat tidligere tværkulturel konsulent i LM, Claus Kristensen, fra den 1. december og tre år frem i en halvtidsstilling.

Indføring i dansk og kristen kultur

Målgruppen for den nye hjemmeside er flygtninge og indvandrere med muslimsk baggrund.

Det primære fokus er at indføring i kulturen, men man ønsker også at fortælle evangeliet for dem og give en indføring i den kristne tro og kultur og vidnesbyrd fra kristne. 

”Det er ikke decideret kristen undervisning, for hvis der er behov for det, er de allerede kommet lidt længere ind i kristen kultur og menighed, så de har kristne, som kan vejlede dem til gode resurser,” siger Ole Sørensen.

Han tilføjer, at der allerede findes en del undervisnings- og oplæringsmateriale tilgængelig.

Et andet vigtigt mål for Norea er at hjælpe brugere af app'en til at finde ind i en kristen menighed.

Nye lydfiler til herboende iranere

Indholdet i den nye app bliver primært lydfiler på mange forskellige sprog, så indvandrere kan lytte på deres eget sprog.

”Det første år vil vi primært arbejde med materialer på farsi/persisk. Det følgende år somali, og i 2025 vil det være et eller to nye sprog,” siger Ole Sørensen.

Han fortæller, at der allerede findes mange lydfiler på farsi, men de bruges især i forhold til iranere, som bor i Mellemøsten. 

”Derfor er der en række temaer og emner, hvor vi er nødt til at udvikle nyt indhold, som taler ind i de problemstillinger, som herboende iranere oplever og er udfordret af.”

Samarbejde med LM’s tværkulturelle konsulenter

Konsulenten på projektet, Claus Kristensen, er ansat af Norea, men arbejdet med – og dermed udgifterne til - den nye app er et fælles projekt mellem Norea i Danmark, Norge, Sverige og Finland og Trans World Radio i Holland, Canada og Europa.

Fra 2015-2021 var Claus Kristensen ansat som tværkulturel konsulent for LM i Østdanmark.

Med udviklingen af den nye app får han igen samarbejde både med LM’s øvrige tværkulturelle konsulenter og med tilsvarende konsulenter i andre lande.

Tilføj kommentar
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.