Mange ønsker at pleje deres ægteskab

Video fra Online ægteskabskursus
Ægteskabskurset består af en gennemgang af syv forskellige emner ud fra nogle undervisningsvideoer, som deltagerne snakker sammen om (Foto Kristian Andersen).

250 par deltog onsdag den 3. februar i online ægteskabskursus. Familiekonsulent i Luthersk Mission Kristian Andersen håber, at det vil være en god igangsætter for at genopdage hinanden

08/02/2021 / Kaja Lauterbach kl@dlm.dk

250 par var med til den første af syv aftener med online ægteskabskursus i februar og marts.

Det fortæller Kristian Andersen, der er familiekonsulent i Luthersk Mission. Sammen med Gitte Rasmussen fra Indre Missions familiearbejde har han arrangeret kurset, og de to er også værter ved online-samlingerne.

”Vi er blæst omkuld af den store interesse. Det blev arrangeret virkelig hurtigt, og fra lanceringen til første kursusaften var der kun en uge til at tilmelde sig,” siger han.

Netværket viste sin værdi

Rigtig mange ting er aflyst – også kursusaftener og foredrag, som Kristian Andersen havde i kalenderen i disse måneder.

”Derfor tænkte jeg, at det er da nu, vi skal prøve at holde det online,” siger han og fortæller, at det netværk, han har opbygget med kolleger i Indre Missions familiearbejde og Alpha Danmark virkelig viste sin værdi. 

Det betød, at kurset kom op at stå på ganske kort tid.

Det består af en gennemgang af syv forskellige emner ud fra nogle undervisningsvideoer, som Alpha Danmark har lavet. I løbet af videoerne er cirka fem pauser af forskellig længde, hvor parrene taler sammen ud fra oplægget. I alt fylder pauserne omkring halvdelen af aftenen.

Ikke parterapi, men hjælp til at arbejde med parrelation

Kristian Andersen kender langt fra alle deltagerne i det online ægteskabskursus.

”Men det er en god blanding af folk i alle aldre. Min fornemmelse er, at der er mange kristne par, der deltager, men jeg tror også, der sidder flere par uden tilknytning til kirke og kristendom,” siger han.

”Tilbuddet er for alle. Og uanset om man tror på Gud eller ej kan man få stort udbytte af kurset.”

Familiekonsulenten forklarer, at det ikke er parterapi, men en hjælp til at få sat tid af til at arbejde med parrelationen.

Og det er relevant for alle par, uanset hvem man er, vurderer han.

”Jeg håber, det vil være en god igangsætter for at genopdage hinanden og give parforholdet nogle gode vitaminer.”

Nu er anledningen der til at vedligeholde ægteskabet

Kristian Andersen vurderer, at de mange deltagere viser, at rigtig mange gerne vil gøre noget for at vedligeholde deres ægteskab.

”I tiden før corona med mange aktiviteter kunne det imidlertid være svært for mange at prioritere syv aftener. Men nu er anledningen der.”

Han forklarer, at deltagerne ikke er folk i dyb krise.

”Men der er ingen tvivl om, at mange par – ikke mindst børnefamilier - oplever at være presset for tiden. De er på hele tiden med hjemmeskole og hjemmearbejde, og det betyder, at lunten let bliver lidt kort, og at kommunikationen ikke altid er god.”

For nogle er online modellen at foretrække

Familiekonsulenten glæder sig over, at mange har givet udtryk for, at de er glade for muligheden for at kunne deltage i et online ægteskabskursus. 

”Især for børnefamilier er det en gevinst, at de ikke skal ud at køre og ikke skal have børnene passet for at deltage,” siger han.

”Der er også mennesker, for hvem online modellen helt klart er at foretrække. Måske særligt for os mænd,” siger han. 

”Det skyldes blandt andet, at det er en mere anonym form. Man er helt sikker på, at andre ikke hører, hvad man siger, og man er fri for at tænke på, om nogen mon registrerer, hvis man viser følelser.”

Noget at hente for både unge og halvgamle ægtepar

Kort tid efter, at den første samling var afsluttet, begyndte positive tilbagemeldinger at tikke ind på mail. Kristian Andersen citerer et par stykker:

”Stor tak for dette arrangement. Var nok en smule skeptisk inden starten, men må erkende, at det var supergodt. Vi nåede ikke at blive færdige inden pausen, men når det til næste gang.”

”Mange velkendte emner, men også noget at hente for halvgamle ægtepar som os.”

---

Nyt kursus

Som følge af den overvældende succes har Kristian Andersen og Gitte Rasmussen besluttet at oprette endnu et online ægteskabskursus. Det begynder mandag den 15. marts og løber over syv på hinanden følgende mandage (dog med undtagelse af anden påskedag).

> Læs mere på dlm.dk/aegteskabskursus

Tilføj kommentar
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.