Kurser i Peru skal hindre vold i familier

Ægteskabskurser i Peru
Ægteskabskurser er en måde til at styrke familierne som grundpiller i det peruanske samfund. Foto: nlm.no

De netop udsendte danske missionærer Lise og Frederik Berggren Smidt skal være med til at styrke og udvikle den lutherske kirkes ægteskabskurser for at hjælpe sårbare familier

05/02/2021 / Karin Borup Ravnborg; kbr@dlm.dk

Omkring 63 procent af alle peruanske kvinder mellem 15-49 år har været udsat for vold eller overgreb.

Det er den barske virkelighed i det sydamerikanske land, hvor mishandling af ægtefæller og børn er en del af hverdagen - et problem, der ikke er blevet mindre under coronakrisen.

Derfor har den lutherske kirke i Peru for nylig startet et familieprojekt, hvor de hjælper sårbare familier blandt andet gennem ægteskabskurser.

Vold og seksuelle overgreb foregår også i kristne hjem

"Familierne er grundpillerne i samfundet. Ved at styrke dem kan vi være med til at give børn en bedre opvækst og se ægteskaber, der holder," siger lederen af projektet, kirkepræsident Oscar Bellido i en artikel på nlm.no.

Han henviser til de høje tal i statistikken og understreger, at volden og overgrebene også foregår i kristne hjem, og at mange skjuler det og ikke søger hjælp.

Planen er videre at undersøge den aktuelle situation blandt de familier, der kommer i kirken, for at få et reelt billede af situationen og derudfra give den konkrete hjælp, som er er brug for, siger han.

Erfarne missionærer som undervisere og familierådgivere

En af måderne til at afhjælpe situationen er gennem forebyggende ægteskabsundervisning.

Det er et område, de danske missionærer Lise og Frederik Berggren Smidt, som rejste til Peru i januar, skal være med til at udvikle, når de er færdige med sprogundervisningen til sommer.

"Vi bliver mere og mere klar over, hvor vigtigt arbejdet er, og vi har også hørt om meget utroskab og dårlige ægteskaber, hvor manden ofte har en anden ved siden af. Det er meget trist," fortæller Lise Berggren Smidt.

"Lige nu kæmper vi dagligt med at lære spansk, så vi kommer op på et niveau, hvor vi kan undervise. Men vi skal have en samtale med lederen af familiearbejdet og høre, hvordan vi bedst kan bruges," fortæller parret, der har erfaring med ægteskabsundervisning og familierådgivning i Danmark.

Ønske om at åbne et rådgivningscenter for familier

I kirken i Peru har man blandt andet holdt kurser med fokus på at forebygge seksuelle overgreb mod børn.

"Vores mål er også en dag at kunne åbne et rådgivningscenter, der kan være en støtte for familierne i kirken," fortæller Oscar Bellido.

"På den måde kan vi styrke dem og hjælpe dem til at bygge videre på bibelsk grund," siger han.

Tilføj kommentar
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.