Nye missionærer med fokus på familier og præster

Foto: Lise og Frederik Berggren Smidt
Lise og Frederik Berggren Smidt har i flere år beskæftiget sig med rådgivning om parforhold, sex og følelser. Fra efteråret skal det komme de peruanske kristne til gavn (foto: privat)

Lise og Frederik Berggren Smidt, der i flere år har rådgivet om ægteskab, sex og følelser, skal fra efteråret udsendes af LM til Peru

15/05/2020 / Nicklas Lautrup-Meiner nlm@dlm.dk

Lise og Frederik Berggren Smidt fra København er blevet ansat som LM’s missionærer i Peru.

Lise, der er krops- og psykoterapeut og Frederik, der er sognepræst i Fredens-Nazaret sogn i København, har i flere år undervist og udgivet bøger om ægteskab, sex og følelser.

Det skal komme de peruanske kristne til gavn i et projekt, som den lutherske kirke efterspørger.

Hjælpe familierne til at have det godt sammen

”Der er mange problemer i familierne, fordi de arbejder meget, kvinderne er kommet ud på arbejdsmarkedet, og fordi der er en patriarkalsk forståelse. Der er vold i hjemmene og usikkerhed om fordelingen af opgaverne,” forklarer Lise.

Lise håber også, at hun kan påbegynde en anonym rådgivning til unge om sex og følelser i stil med www.adamogeva.dk, som hun allerede har bidraget til i flere år.

Undervise kommende præster og prædike månedligt

Ud over at støtte op om undervisningen af parrene, skal Frederik undervise kommende præster på SETELA i Arequipa, hvor LM’s folk har arbejdet i flere år, samt prædike i menighederne én gang månedligt.

”Jeg har et personligt hjerte for præsterne i kirken. Jeg har været i Peru for 25 år siden og ønsker at hjælpe kirken og lære af dem.”

Parret, der har været gift siden 1998 og har tre voksnbe børn, skal efter planen rejse 1. oktober.

Tilføj kommentar
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.