70 ledere blev udrustet til at forkynde for børn

LMBU lederkonference september 2020
Der blev lyttet opmærksomt til gruppesamlingerne på LMBU's lederkonference den 18.-20. september på Agerskov Kristne Friskole. Foto: Finn Olav Felipe Jøssang.

28/09/2020 / Karin Borup Ravnborg; kbr@dlm.dk

"Fantastisk at det kunne lade sig gøre at gennemføre - trods alle corona-restriktioner."

Begejstringen lyser ud af landsleder i Luthersk Missions Børn og Unge (LMBU) Lars Larsen, når han fortæller om forrige weekends konference i Agerskov for ledere i LM's børne og unge-arbejde.

I alt 70 deltagere fra hele landet deltog i bibeltimer, undervisning, praktiske workshops og fik masser af inspiration til arbejdet som leder i de lokale børne- og unge-grupper.

"Jeg er så taknemmelig over deltagernes måde at håndtere retningslinjerne på, så det blev en god konference for alle," siger LMBU-lederen.

Fyldt af idéer til at holde andagt for juniorerne derhjemme

En af de deltagere, der var særligt glad for konferencens indhold, var 17-årige Jesper Roager fra Odense.

Han er lige startet som leder i en junior-klub efter sommerferien og var glad for at høre erfaringer og idéer fra andre ledere, som arbejder med den samme aldersgruppe.

"Jeg føler mig bedre udrustet nu til at holde en andagt for juniorerne og har mange ideer til, hvordan det kan gøres. Det er også dejligt at vide, at man ikke er den eneste, når det bliver lidt hårdt," siger han.

Godt at se evighedsperspektivet, når vi forkynder for børn

Også en af de mere "garvede" børneklubledere, 48-årige Yvonne Schmidt fra Bramming, nød godt af weekendens undervisning.

"Jeg blev rigtig glad for at mødes med andre ledere og mærke fællesskabet omkring formidling af evangeliet til børn og unge."

Desuden bed hun mærke i fem gode ord fra den ene af de workshops, hun deltog i på weekenden:

"Respekt - for Gud og mennesker, Visdom - findes i Bibelen, Nåde - har vi fået fra Gud og skal bringe videre, Guds Plan - Gud har en plan med os og har alt under kontrol, Perspektiv - Evighedsperspektivet. Det er godt at få for øje, når vi forkynder for børn." 

Glæde og gejst til den lidt leverpostejskedelige hverdag

Opmuntring og udrustning i tjenesten er netop to vigtige ting at give videre til de frivillige leder i det kristne børnearbejde.

Det mener konferencens hovedtaler Lasse Holmgaard Iversen, landsleder i Bibellæser-Ringen, som gennem weekendens bibeltimer satte spot på bibelsk lederskab.

"Det var skønt at se så god en blanding af de helt unge og de mere modne voksne ledere have nogle gode og engagerede snakke med hinanden," siger han.

"Det er det, som en konference som denne kan. Give glæde og gejst til at tage med hjem til klubberne ind i den hverdag, der indimellem kan virke lidt leverpostejskedelig med bestyrelsesarbejde, juniorer der ikke vil sidde stille og så videre."

"Vi har brug for at mærke, at vi er en del af noget større, der forener os. Det er vigtigt at blive udrustet til lederskab med afsæt i den tid, vi lever i, og med de udfordringer, der er."

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.