Vi kalder det Gud-fældigheder

23/02/2021

Merete på vores nye tagterrasseVi er tilbage i Peru efter 13½ år i Danmark. Her skal vi igen finde ind i en hverdag og i arbejdsopgaver i kirken.

Jeg skal undervise på SETELA, og Merete skal være inspirator på musikområdet og bl.a. stå for en revision af kirkens sangbog.

I rette tid

Tænk sig: Da vi vendte tilbage til Danmark i 2007, blev Merete ansat som musiksekretær i Indre Mission og var en del af arbejdsgruppen, der stod for at lave sangbogen Sange og Salmer.

Merete har flere gange spurgt, om der mon ville være brug for hendes kompetencer og musikevner i IEL-P, når vi nu skulle til Peru igen.

Og tænk sig, så kommer vi netop tilbage på det tidspunkt, hvor kirkens sangbog, er udsolgt, og man ønsker, at der laves en revision, før man trykker nye sangbøger.

Tilfældigt? Nej, vi kalder det en Gud-fældighed. Han har styr på, hvordan han vil bruge os i sit arbejde i Peru.

Svært at finde bolig

Skal vi fungere godt i arbejdet, er det vigtigt at have en god base, et hjem hvor kan føle os godt tilpas.

Men det viste sig umuligt at finde et egnet hus. Med hjælp af missionens administrator begyndte vi at kigge efter lejligheder. Men de første uger fandt vi ikke noget, der passede til os. Så vi begyndte at blive lidt utålmodige.

Han styrer vores skridt

For to uger siden var jeg ude at gå en tur i et område, jeg ikke kendte. Nysgerrigheden drev mig nogle gader længere frem, og pludselig fik jeg øje på et boligområde, som så fint og sikkert ud.

Jeg fik en tilskyndelse til at spørge vagtmanden, om han vidste, om der var nogle lejligheder til leje. Jo, ejeren af en lejlighed var netop i gang med at gøre i stand i en lejlighed, hvor lejeren var fraflyttet, og som skulle udlejes igen.

Han ringede til ejeren, mens vi gik derhen, og jeg blev inviteret ind og blev vist rundt. Det viste sig at være den helt rette lejlighed, og allerede fire dage senere flyttede vi ind.

Tilfældigt? Nej, vi kalder det en Gud-fældighed.

For han har omsorg for vores hverdag og rammerne om tjenesten her. Og han kan også bruge vores nysgerrighed til at styre vores skridt i den rigtige retning.

Ikke tilfældigt

Meget kan se tilfældigt ud i vores liv og vores tjeneste, men vi stoler på, at Gud har hånd om os alle og lægger tingene til rette på sin måde.

Det gælder både i Peru og i Danmark.

Merete på sit kontor i vores nye lejlighed

Flyttedag. Flyttefolkene får en velfortjent forfriskning.

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Amalie Puggaard Poulsen
Birger Reuss Schmidt
Henrik P. Jensen
Else Wiwe
Søren Skovgaard Sørensen
Ole Malmgaard
Christian Lund Pedersen
Julie og Emil Solgaard
Julia Staugård Jørgensen
Katrine Nymann Sulkjær
Rebekka Haakonsdatter Overgaard
Thea Friis Larsen
Rebekka Zoll Landkildehus
Lisa Rom Boye