Anmeldelse
Foto: Cover til cd'en Christmas Time

Christmas Time

Marie LInd
Finlandstudio 2016
139 kroner
Ditte Nygaard

Vi har herhjemme taget forsmag på julen – eller rettere sagt på julemusikken. I postkassen lå en dag en ny cd til samlingen. Den er lavet af Marie Lind, som vi kender fra tidligere udgivelser som Kongers Konge (2010) og Overalt på jord (2011). 

På begge de foregående album fortolker Marie sangene af Keith & Kristyn Gettys og Stuart Townend. Nu er Marie Lind ude med sit tredje album, og denne gang er det julealbummet Christmas Time.

Marie Lind der er uddannet sanger og performer, bibringer med sin smukke og stilsikre stemme god kvalitet til de udvalgte julesange. Albummet er produceret af de talentfulde herrer Jacob Worm og Jesper Smalbro, der også spiller med på albummets ti sange.

Med sig har de Eddi Jarl, Mathias Jæger og guitaristen Michael Vestbo. Sammen skaber de en fantastisk ramme, og musikteknisk er der ikke en finger at sætte på produktionen, der fortolker, skaber og er gennemført til mindste detalje.

Sammenlignet med de to foregående album må jeg dog undre mig over indholdet på denne cd. Med så stor en talentmasse forstår jeg ikke, hvorfor vi skal hives igennem så mange sange, der er sunget og fortolket i ét væk. Flere numre kommer til at fremstå ”sukkersøde” og fortærskede.

Er man vild med julemusik i sin polerede form, er dette et godt album at investere i. 

Det formår ikke at gå i hjertet på mig, men bliver pæn, glitrende baggrundsmusik, som aldrig bliver mere end det. Jeg mangler numre med en stærk lyrisk dimension og musik, der pirrer min nysgerrighed og maner til eftertænksomhed. Albummet i sin helhed kommer til at fremstå lidt for pænt, og jeg mangler kant og karakter. 

Når det er sagt, er der tre numre, der dog kommer til at efterlade spor i min bevidsthed. I numrene Born Under a Star, One Child og Mary Did You Know bliver Marie nærværende i sin fortolkning af sangene. De fremstår ikke helt så polerede som flere af de andre numre. Her kan jeg mærke en ægthed og et nærvær – og det gør, at cd’en får lov til at bliver siddende i afspilleren.

Bragt i Tro & MIssion 21/2016

Tilføj kommentar

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Ingeborg Bernhard
Missionærkaldet er noget meget personligt, som for mig tog form tidligt i min barndom. Jeg lærte at bede aftenbøn af min mor og far, som det…