Projekt

Diakonalt arbejde i Fjendeskoven

Omkring 500 fattige storfamilier lever i et område uden offentlig hjælp

Området Fjendeskoven nord for Siem Reap ligger uden for regeringens administrationsområde. Stedet skønnes ikke brugbart for mennesker, og der ydes derfor ingen service fra samfundet – ikke engang en grundskole.

De mange storfamilier, der bor i Fjendeskoven, er fattige og på mange måder overladt til sig selv. LM ønsker at yde hjælp til disse mennesker.

Sammen med lokale kirker i Siem Reap er LM i gang med et projekt i Fjendeskoven for at afhjælpe den værste nød. Arbejdet er en del af Countryside Harvest Mission, CHM, som er en paraplyorganisation for tre kirkers evangelisations og diakoniarbejde.

> Giv en gave til arbejdet i Fjendeskoven.

Basal lægehjælp til alle

De kristne i Siem Reap besøger Fjendeskoven en gang om måneden for at give bibelundervisning, men bruger også anledningen til at hjælpe med børnenes hygiejne. Læs mere om sådan et besøg.

En af de største udfordringer ved at bo i Fjendeskoven er manglen på vand og basal lægehjælp. Derfor var noget af det første, CHM gjorde, at grave en brønd, der nu forsyner hele området med vand til husbehov. Desuden er der uddelt vandfiltre til mange af familierne, så de kan være forsynet med rent drikkevand.

Siden 2016 har LM støttet skoleundervisning i Fjendeskoven, så omkring 60 børn kan lære at læse og skrive. I 2018 blev en skolebygning opført.

> Læs også artiklen "De glemte børns by". 

 

Gennem sundhedsarbejdet hjælper CHM befolkningen med at forebygge og bekæmpe sygdomme og hjælpe dem, der har behov for det, videre til behandling på det lokale hospital. Missionær og sygeplejerske Dina Burgdorf Jacobsen arbejder på at få sat arbejdet mere i system, så både børn og voksne i Fjendeskoven jævnligt kan få basal lægehjælp.

Fakta om Fjendeskoven

Fjendeskoven ligger omkring 75 kilometer nord for byen Siem Reap i det nordvestlige Cambodja.
Navnet “Fjendeskoven” kommer fra khmernavnet Preykhmang. Det stammer fra Khmer Rouge-tiden, hvor området var et af de sidste tilholdssteder for De Røde Khmerer.

Mange fra dette område kan fortælle om, hvordan der i 80'erne og 90'erne ofte var natlige “raids” på landsbyerne i området. Så kom De Røde Khmerer ud af junglen i ly af natten og stjal, hvad de kunne få fat på. Landsbybeboerne flygtede ud af byen, og kunne snige sig tilbage og se skadernes omfang, når De Røde Khmerer var væk igen.

På det tidspunkt, hvor området fik sit navn, var det dækket af skov. Idag er det meste af skoven fældet eller brændt af, og bambushytterne ligger spredt ud over det tørre område. Jorden giver ikke frivilligt noget fra sig. Der skal kæmpes for hvert lille risgryn, og vand er altid en mangelvare.

Officielt hører området under det, der svarer til “Skov og Naturstyrelsen” herhjemme. Det betyder, at de omkring 500 storfamilier, der bor der, ikke er registreret nogen steder, og ingen føler ansvar for dem. Der er ingen el eller vand, skole eller sundhedstilbud i området.

Alligevel flytter stadig flere familier dertil, ofte med en trist historie i bagagen! Den jord, de boede på før, kan være blevet inddraget af regeringen eller udenlandske firmaer, og de er tvunget til at flytte for at overleve. Størstedelen af de voksne er analfabeter og kommer fra samfundets fattigste gruppe, og meget få af børnene går i skole.

 

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.