Personligt

Troen er en udvikling og en proces

28/01/2016 / Ole Solgaard/Kaja Lauterbach kl@dlm.dk/

Dennis Justesen har brug for vejledning fra andre kristne. Som ny kristen er der nemlig vaner, der skal aflæres, og nye, der skal indlæres

”Det at blive kristen har været en proces over flere år. Og jeg har stadig brug for støtte, hjælp og vejledning fra andre kristne til at indrette min hverdag som kristen.”

Det siger 33-årige Dennis Justesen, der er medlem af LM-frimenigheden Aroskirken i Aarhus.

Hverken han eller hans kone, Sanne, er vokset op i et miljø, som har været præget af kristentroen. Derfor er det en løbende udfordring for dem at opbygge et hjem og en hverdag med kristne værdier.

Der er vaner, der skal aflæres, og nye, der skal indlæres som kristen.

Dennis Justesen kunne godt ønske, at man havde lidt tættere relationer i menigheden, sådan at han kan se, hvordan kristentroen helt praktisk kan sætte aftryk i en almindelig hverdag og få hjælp til noget af det, som ”gamle” kristne praktiserer: bøn, andagt og kristen børneopdragelse.

Jeg lader Guds ord forme min tro

Som ung blev Dennis Justesen konfronteret med Bibelens budskab på Soldaterhjemmet i Rønne. Gennem blandt andet mange samtaler med soldaterhjemslederen indså han, at Gud var til, og at det ikke var ham selv, men Gud, der skulle sætte dagsordenen.

Han blev opfordret til at tage på Luthersk Missions Højskole (LMH), og her oplevede han det, som om ”tæppet blev trukket fra” ind til en verden, han ikke kendte. Han så, at Jesus er ”nøglen til det hele”.

”Troen er en udvikling og proces. På højskolen var jeg optaget af at ændre mit liv. I begyndelsen så jeg meget sort/hvidt på mange ting og tilsluttede mig uden den store refleksion, hvad de kristne ledere mente.”

”Nu prøver jeg i højere grad selv at forholde mig til, hvad Bibelen siger, og at lade Guds ord forme min tro og mit liv.”

Jeg ønsker at bøje mig for Gud

Før Dennis Justesen blev kristen, var det ham, der definerede, hvem og hvordan Gud er.

”Nu er det Gud, der definerer, hvordan tingene hænger sammen, og jeg ønsker at bøje mig for ham,” siger han og erkender, at han stadig falder tilbage i gamle vaner.

”Men jeg overbevist om, at Jesus er sandheden. Og jeg har tillid til det, han siger.”

Artiklen er forkortet fra en artikel i Tro & Mission nr. 02, 2016

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Henrik Nymann Eriksen
Højskoleforstander Henrik Nymann Eriksen har begået en ny bog. Denne gang om at blive mere som Jesus: at blive…