Unge cambodjanere tager stort ansvar i kirken

Unge i Siem Reap, Cambodja, efteråret 2018
De unge i kirken i Siem Reap har ikke eget ungdomsarbejde, men er en integreret del af menigheden. Foto: www.instagram.com/reach_siemreap

"Det er fantastisk at opleve, hvordan de unge virkelig er engageret i gudstjenesten og alt det arbejde, kirken har udadtil," fortæller dansk volontør i Siem Reap i det nordlige Cambodja

13/02/2019 / Karin Borup Ravnborg kbr@dlm.dk

De unge, der kommer i kirken i Siem Reap udgør en stor del af menigheden og er gode til at tage del i arbejdet og opgaverne.

Det fortæller den danske volontør Johanna Vævest Hansen, der er udsendt 10 måneder til den nordcambodjanske by som volontør for Luthersk Mission.

Hun er meget imponeret over, hvordan hendes cambodjanske jævnaldrene er en aktiv og helt integreret del af den store menighed for folk i alle aldre.

Unge hjælpelærere, chauffører, lovsangere og mødeledere

"Det er fantastisk at opleve, hvordan de unge virkelig er engageret i kirkens arbejde," fortæller hun.

Nogle deltager i engelsk-undervisning som hjælpelærere sammen med volontørerne. Andre kører dem til undervisningen. Andre igen har børnekirke, spiller i lovsangsbandet eller er mødeledere osv.

"Når man kommer forbi kirken en lørdag eftermiddag, står der altid nogle og råber ”Hej” med vandslangen i hånden, for der skal jo lige gøres rent inden søndag."

LMU-Sport sammen med de unge i Siem Reap

Den 20-årige volontør er vant til at komme i et kristent ungdomsfællesskab på Bornholm. Her er arbejdet tit opdelt i forhold til de ældre voksne i menigheden. Men sådan er det ikke i Siem Reap, fortæller hun.

"De unge i kirken er virkelig aktive og en lille familie, også selv om de ikke har et ungdomsarbejde, som vi kender det fra Danmark."

Det eneste, der minder lidt om noget, hun kender hjemmefra, er når de unge i Siem Reap spiller fodbold sammen et par timer søndag aften.

"Det kalder jeg LMU-Sport," siger hun med henvisning til LMU-samarbejdet af samme navn, der er på Bornholm.

Vil blive ved med at løfte kirken i mange år endnu

Johanna Vævest Hansen giver et konkret eksempel på, hvordan de ældre er gode til at give opgaver fra sig til de unge, så de kan blive en del af den store menighed.

To ældre teenagepiger, der har gået til engelskundervisning, har været med et halvt år i kirken, har siddet med foran og har skullet samle bægre ind efter nadveren. Nu er det de to, der får lov til at uddele nadveren.

"Jeg tror, de unge i Siem Reap gennem deres ansvar og opgaver vil blive ved med at løfte kirken i mange, mange år endnu - også selv når de bliver ældre og mere voksne," siger hun.

---

Luthersk Mission udsender hvert år omkring 7-8 unge volontører ud til opgaver i Cambodja, Tanzania og Peru.

> Læs mere om volontørprogrammet Reach her.

> Følg med på Instagram i de unge volontørers liv i Cambodja.

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.