Udstilling af afrikansk tøj med budskaber på

Foto: Kangaer
Kangaer er traditionel kvindebeklædning i Østafrika. De er meget brugt til at formidle et budskab, man gerne vil ud med (Foto: Niels Rasmussen).

Tidligere missionærpar fra Tanzania udstiller 20 forskellige kangaer i LM’s missionshus i Nykøbing Falster

26/10/2020 / Kaja Lauterbach kl@dlm.dk

Luthersk Missionsforenings hus i Nykøbing Falster lægger i øjeblikket lokaler til en udstilling af 20 kangaer fra Tanzania.

Peter Olofson og hans kone, Anne-Lene, fra Vålse på Nordfalster har været missionærer for LM i Tanzania i ti år.

Det er dem, der har udlånt kangaerne på udstillingen, som alle interesserede kan se i missionshuset frem til 29. november.

Kangaer er lette tøjstykker med et budskab, der kan være alt lige fra ordsprog til kristne udsagn, reklame for et sted eller et politisk parti eller navnet på en organisation.

”Det er lidt som vesterlændinge, der går med t-shirts med budskaber på,” siger Peter Olofson.

Traditionel kvindebeklædning i Østafrika

”Kangaer, der er lette stofstykker på normalt 150 gange 110 centimeter, er traditionel kvindebeklædning i Østafrika,” forklarer Peter Olofson.

”Den kan bruges som slå-om-nederdel, men der kan også syes andet tøj af den. Lige fra kjoler til jakker til hovedbeklædning.”

Solgte kangaer med Brødrekirkens logov og motto

En stor del af tiden i Tanzania boede det tidligere missionærpar i Sumbawanga i den vestlige del af landet.

Her underviste han på Brødrekirkens bibelskole, og i deres hjem drev de en bogbutik Her solgte de kangaer med Brødrekirkens logo og motto: Mwana kondoo ameshinda – tumfuate. Vort lam har sejret – lad os følge ham.

”Vil man ud med et budskab eller gøre opmærksom på en organisation eller en sag, er kangaen et brugt middel,” siger Peter Olofson.

Ikke første udstilling i missionshuset i Nykøbing

Der har tidligere været forskellige udstillinger i LM’s missionshus i Nykøbing. De lokale LM’ere har tidligere kunnet se ting, man kan relatere til Bibelen, eller som viser kulturelle forhold fra Tanzania.

Peter Olofson håber på, at udstillingen kan blive anledning til, at nogle, der ikke normalt kommer til møder, får lyst til at komme ind og se den og opleve, hvad der ellers sker i missionshuset.

Tilføj kommentar
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.