Stor hæder til missionsarbejdet i Peru

Foto: Jørgesn medalje
Bystyret i Crucero gav Jørgen Enevoldsen en medalje, fordi de gerne ville vise en form for anerkendelse for, at missionen hjulpet så meget i landsbyen (Privatfoto)

Tidligere missionær Jørgen Enevoldsen var tilbage i Crucero efter omkring 30 år. Bystyret hædrede ham på vegne af missionsarbejdet, og han oplever, at menighederne, som han kendte, vokser

02/03/2020 / Kaja Lauterbach kl@dlm.dk

Jørgen Enevoldsen er indskrevet i den peruanske by Cruceros æresregister som "Berømmelig gæst og Fremtrædende besøgende".

Det skete mandag den 17. februar. Her fik den tidligere LM-missionær også hængt byens medalje om halsen ved en lille ceremoni på rådhuset.

Han var i Crucero, fordi han var blevet inviteret til at komme og undervise i kirker i byen.

Crucero ligger i 4000 meters højde i Andesbjergene 200 kilometer nord for Juliaca. Her var Jørgen Enevoldsen på besøg i fire uger for at undervise på den lutherske bibelskole CLET.

Stor pris på missionens hjælp i en politisk vanskelig tid

Hæderen var ikke til Jørgen Enevoldsen alene, men han modtog den på vegne af Norsk Luthersk Mission, som startede et projekt med rent drikkevand i Crucero i 1982.

”Byens ledelse ville gerne vise en form for anerkendelse for, at missionen hjulpet så meget i årenes løb, både når det gælder sundhed, uddannelse og velvære,” forklarer han.

”Ikke mindst satte de meget stor pris på, at missionen havde hjulpet dem i en politisk meget vanskelig tid med terrorisme.”

Senere kom et sundhedsprojekt og en skole til, og alle tre ting kører videre til stor glæde for byen, fortæller Jørgen Enevoldsen.

Terrorisme reducerede besøgene i Crucero

Jørgen Enevoldsen var missionær i Peru sammen med sin familie fra 1988-1997.

De boede i Juliaca de fleste år, men han var nogle gange på tur til Crucero for at holde bibelkursus et par dage.

”Der var udbredt terrorisme i Peru dengang, og det gjorde det noget usikkert at køre derind, så i perioder var besøgene reduceret til en gang om året,” fortæller han.

”Gennem evangelister var jeg dog med til at følge menighedsarbejdet derinde.”

Dejligt at gense kristne fra dengang, han var missionær

I Crucero holdt Jørgen Enevoldsen gudstjenester i to kirker i byen og i en landsby lidt derfra.

”Det var en fin oplevelse at være tilbage og træffe nogle af de kristne og også nogle af deres børn, som jeg kan huske fra den tid, hvor vi var missionærer,” siger han.

Menighederne oplever vækst. I den ene skulle der være optag af nye medlemmer ved søndagsgudstjenesten, og i en anden havde et helt nyt par, som havde taget imod Jesus dagen i forvejen. 

Læs mere om LM's arbejde i Peru.

Tilføj kommentar
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.