Støtter samfundets svageste i Mongoliet

Projektet Strengthening Children with Disabilities Development (SCD) i Mongoliet.
Det norske missionsselskab NLM arbejder blandt andet for at styrke den lokale forældreforening, så den kan blive en stærkere fortaler for børn med handicap. Foto: Norsk Luthersk Misjonssamband

LM-tilknyttet missionær hjælper handicappede børn i et projekt, støttet af den norske stat med flere millioner kroner. Arbejdet ligger dog lige nu stille på grund af corona

23/03/2020 / Karin Borup Ravnborg; kbr@dlm.dk

Siden januar i år har den færøske pædagog Julianna Olofson været konsulent på et projekt, der skal styrke handicappede børns livsvilkår i to provinser i Vestmongoliet.
 
Sammen med sin mand, Silas, og parrets tre børn er hun udsendt til byen Khovd i Mongoliet af Norsk Luthersk Misjonssamband (NLM,) og de er tilknyttet Luthersk Mission som missionærer.
 

Her har hun været med til at kortlægge, hvor mange handicappede børn der er, og gennem samtaler med familierne undersøge, hvilke behov der er.

Bliver ofte set ned på og marginaliseret

Projektet, som Julianna Olofson arbejder med, hedder Strengthening Children with Disabilities Development (SCD) og dækker de to provinser Khovd og Bayan-Ulgii.

Det går ud på at hjælpe en af de svageste grupper i samfundet - børn med handicap og funktionsnedsættelse, som ofte bliver set ned på og marginaliseret.

Dette projekt har nu fået bevilget støtte på flere millioner kroner fra den norske pendant til det danske Danida, som støtter projekter i udviklingslande.

Skal styrke handicappede børns livsvilkår og rettigheder

Målet er at bevidstgøre befolkningen og myndighederne om de handicappede børns og deres forældres situation, fortæller den færøske udsending.

På den måde kan de få en bedre hverdag, og deres rettigheder bliver respekteret og beskyttet.

Et led i det er at støtte og styrke den lokale forældreforening, så den kan blive en stærkere fortaler for børn med handicap.

Corona-virus har sat projektet i bero

Lige nu er projektet dog lukket ned på grund af frygten for corona-virus i landet, og det er ikke muligt at mødes med forældreforeningen.

"Vi kan ikke starte de aktiviteter, som er planlagt, og vi kan som sådan ikke gøre en hel masse," siger Julianna Olofson.

"Projektdokumentet er godkendt fra Norge, og nu venter vi bare på, at hele corona-situationen bliver bedre."

---

Julianna og Silas Olofson og deres børn Silja, Carina og Set blev udsendt til Mongoliet i august 2018.

De bor i byen Khovd, udsendt af Norsk Luthersk Misjonssamband, og er tilknyttede missionærer for Luthersk Mission.

Læs mere om dem her.

Tilføj kommentar
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.