Soma Biblia lancerer arbejdsbog for ægtepar

Bogen "Ndoa yenye furaha" - "Et ægteskab fyldt af glæde" udkommet på Soma Biblias forlag februar 2020
Den nye udgivelse er en grundbog, hvor det gode ægteskab sammenlignes med at bygge fundamentet og de bærende søjler til et hus. Illustrationsfoto: Soma Biblia.

Luthersk Missions litteraturmissionsforlag i Tanzania har netop udgivet bogen "Ndoa yenye furaha", som betyder "Et ægteskab fyldt af glæde" og viser vejen til at få et godt parforhold

17/02/2020 / Karin Borup Ravnborg; kbr@dlm.dk

Nu er den endelig kommet - den nye ægteskabsbog fra Soma Biblia, som er LM's forlag i Tanzania.

"Endelig" er forlagsredaktør Philip Bach-Svendsens eget ord, som hentyder til, at det var en idé, der opstod for efterhånden 8-9 år siden, og som nu er blevet en realitet.

Og "endelig", fordi resultatet ifølge ham imødekommer et stort behov blandt tanzanierne.

"Der er brug for en arbejdsbog, som på denne måde underviser kommende ægtepar om ægteskabets helt grundlæggende temaer."

Undervisning og rådgivning om det livslange samliv

Bogen "Et ægteskab fyldt af glæde" er samtidig tænkt som en hjælp til præsterne i den lutherske kirke i Tanzania, siger Philip Bach-Svendsen.

"Den er en tiltrængt håndsrækning til præsterne, som skal give forlovede par undervisning og rådgivning om det livslange samliv, de er på vej mod." 

Bogen blev testet på nogle ægteskabskurser for præstepar i Iringa sidste efterår, fortæller han, og efter reaktionerne at dømme, oplever deltagerne, at der er god hjælp at hente i bogen.

De unge flokkedes om bogmedarbejderen efter gudstjenesten

Allerede en af de første søndage efter bogen blev udgivet, blev den præsenteret i en kirke i Arusha af en af Soma Biblias ansatte, Cathbert Msemo, fortæller forlagsredaktøren.

"Cathbert fik lov til at sige lidt om ægteskabsbogen under gudstjenesten. Bagefter flokkedes alle de unge om ham," siger Philip Bach-Svendsen og fortsætter:

"Da han kom tilbage, sagde han med et glimt i øjet: 'Der må være mange, der har planer om at blive gift i nærmeste fremtid'."

Forlaget gør en stor indsats for at få udbredt bogen

Soma Biblia gør flere tiltag for at få udbredt den nye ægteskabsbog.

Blandt andet er prisen sat til 10 kroner, så alle kommende ægtepar kan få råd til at købe bogen, ligesom man vil forære et eksemplar til menighedens præst, når man bliver inviteret til at sælge bøger ved gudstjenesterne.

Desuden vil man fra forlagets side forsøge at få kirkens biskopper til at anbefale bogen over for præsterne, da det, ifølge forlagslederen vil have en stor effekt på salget.

--

> Støt LM's arbejde med at udbrede kristen litteratur i Tanzania.
Giv en gave til Soma Biblias arbejde her.

Tilføj kommentar
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.