Soldaterhjem reklamerer for IMU og LMU

Velkomstfest på KFUM's Soldaterhjem på Bornholm, februar 2017.
KFUM's Soldatermisson driver 14 soldaterhjem i Danmark samt et hjem for udsendte soldater i Irak. Her et billede fra en velkomstfest for nye soldater på Bornholm. Pressefoto.

"Er der et liv efter Kuffen?" Plakater på landets soldaterhjem skal nu gøre de værnepligtige opmærksomme på muligheden for at komme i en kristen ungdomsforening efter endt tjeneste

26/06/2020 / Karin Borup Ravnborg; kbr@dlm.dk

Et stort Danmarkskort med oversigt over alle lokale foreninger for Indre Missions Ungdom (IMU) og Luthersk Missions Unge (LMU) i Danmark.

Det er indholdet af en ny plakat med overskriften "Er der et liv efter Kuffen?", som nu hænger rundt på alle landets soldaterhjem.

Kampagnen skal gøre de værnepligtige opmærksomme på den tid, hvor de ikke længere kan tage hen på det lokale soldaterhjem - i daglig tale "Kuffen".

I stedet kan de finde en plet på Danmarkskortet med en kristen ungdomsforening, de kan tage kontakt til, i nærheden af det sted, de flytter hen.

Vil gerne henvise de værnepligtige til et kristent fællesskab

Plakaten er produceret af Luthersk Missions Børn og Unge i samarbejde med IMU og KFUM's Soldatermission.

”Det er vores ønske, at de værnepligtige må finde et kristent ungdomsfællesskab, når de kommer hjem,” forklarer generalsekretær i soldatermissionen Per Møller Henriksen.

Han fortæller, at der hvert år er unge soldater, som er søgende, og som bliver berørt af de andagter og det fællesskab, de møder på soldaterhjemmet.

"Vi vil gerne henvise dem til et kristent ungdomsfællesskab, når de har overstået deres værnepligt og ikke længere er hos os.”

Soldaterne skal være hjerteligt velkomne i LMU

Det er man helt med på i LMU, der hilser soldaterne hjerteligt velkomne.

I Ullerød LMU i Hillerød har man oplevet, at en tidligere værnepligtig selv opsøgte dem, fordi han havde hørt en ung medarbejder på det nærliggende soldaterhjem tale varmt om LMU.

”Han var i hvert fald rigtig glad for at komme her. Vi prøver at være inkluderende og åbne over for nye, der kommer i vores LMU,” siger 22-årige David Skovbjerg, der er formand for foreningen, som tæller omkring 45 unge.

Uddeler hvert år tusindvis af felttestamenter

Generalsekretær Per Møller Henriksen har været ansat i KFUM’s Soldatermission i over 30 år og har mødt mange soldater, der har været åbne over for evangeliet.

"Hvert år deler medarbejderne tusindvis af felttestamenter ud, og flere af soldaterne er også kommet til personlig tro gennem deres tid på soldaterhjemmet."

”Vores ønske er, at de må blive bevaret i troen, og min egen erfaring er, at det er vigtigt, det bliver fulgt op af et kristent fællesskab, hvis det skal holde. Det vil vi gerne vil styrke gennem plakaterne," understreger han.

---

> Hent plakaten i fuld størrelse her (JPG).

Tilføj kommentar
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.