Rekordsalg i LUMI Genbrug efter genåbning

LUMI Genbrug Nexø - juli 2020
En propfuld ferieø har betydet, at ekstra mange har lagt vejen forbi LUMI Genbrug i Nexø på Bornholm denne sommer. Foto: Olai Paulsen

Det går rigtig godt i LM's genbrugsbutikker, efter de er åbnet igen oven på corona-krisen. I LUMI i Nexø på Bornholm er juli måneds omsætning ligefrem den største i butikkens historie.

17/08/2020 / Karin Borup Ravnborg; kbr@dlm.dk

I LUMI Genbrug i Nexø er man vant til en høj omsætning i sommermånederne med mange turister, der kommer til ferieøen.

Men denne sommer går det ekstra godt - og det endda på trods af, eller måske nærmere på grund af corona-krisen.

Flere danskere, som ellers plejer at tage til udlandet, har denne sommer holdt ferie på Bornholm, og mange har fundet vej til genbrugsbutikken i Nexø.

Dermed er der blevet langet masser af brugte ting og sager over disken, og det gav i juli måned en samlet omsætning på 388.000 kroner.

Regner med, at det gode salg fortsætter længere frem

"Det er klart den hidtil højeste omsætning i butikkens historie. Vi har en dejlig travl sommer, og vi fylder op i butikken hver dag," siger Kirsten Paulsen, der sammen med sin mand Olai er frivillig i butikken.

Flere benytter ferien til at kigge efter, om genbrugsbutikken har noget af det, de samler på. Også unge kommer og køber stort ind.

"Jeg fornemmer, at der helt klart ligger 'grønne hensyn' bag deres valg. De gør det for at at undgå at købe nyt og meget dyrere ind," siger Olai Paulsen, der regner med, at det gode salg fortsætter hen på eftersommeren.

Håb om at indhente det, der er tabt under nedlukningen

Også LM's øvrige genbrugsbutikker har haft godt gang i salget, efter de gradvist åbnede igen oven på corona-nedlukningen.

Stort set alle butikker melder om øget omsætning i løbet af sommeren, og det glæder i høj grad økonomichef Johnny Lindgreen.

"Det er rigtig godt for LM og det forventede overskud til missionsarbejdet, for det giver os et håb om, at vi kan hente det ind igen, vi har tabt under nedlukningen," siger han.

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.