Nye volontører fundet til børnehave i Cambodja

Børn af tidligere prostituerede i børnehaven, der er tilknyttet organisationen Daughters of Cambodja
I børnehaven, der er tilknyttet organisationen Daughters, har de danske volontører, der arbejder der nu, haft tegne-workshop med en lille flok børn. Privatfoto.

LM har ansat to unge volontører til at arbejde blandt børn af tidligere prostituerede i Phnom Penh - 20-årige Tabita fra Rønne og Rakel fra Silkeborg, der begge glæder sig til arbejdet

16/03/2020 / Karin Borup Ravnborg; kbr@dlm.dk

LM har stadig flere ubesatte volontørstillinger i Cambodja til næste skoleår.

Men nu er der glæde over, at der er ansat to kvindelige volontører til at arbejde blandt børn af tidligere prostituerede i Phnom Penh.

Det er bornholmske Tabita Oehlenschläger og østjyske Rakel Kjeldsen, der begge skal arbejde i børnehaven tilknyttet organisationen Daughters of Cambodja, som hjælper unge kvinder ud af prostitution. 

Et bønnesvar at kunne rejse ud som volontør

De kommende volontører er begge 20 år og har begge lige været ude at rejse: Tabita på rundrejse i Asien og Rakel fra Grønland.

Tabita blev student i 2019 og har gennem flere år været aktiv i LM's børneklub i Rønne. 

Hun er tidligere missionærbarn fra Tanzania og har, lige siden familien kom hjem, haft en drøm om at blive volontør.

"Jeg har selv set og oplevet, hvilken betydning volontørers arbejde har, og vil gerne selv være en del af netop det arbejde. Det er for mig et kæmpe bønnesvar," siger hun.

På sin rundrejse har hun sammen med en veninde været i Cambodja i en måned i alt, og hun glæder sig rigtig meget til at komme tilbage dertil.

Brænder efter eventyr og varme lande og det at hjælpe andre

Rakel kommer fra en lille by uden for Silkeborg og blev student sidste år fra Silkeborg HF.

Hun har kommet i LMU i Silkeborg, men har også været leder i børnekirken i Randers og på forskellige kristne børnelejre.

Lige nu er hun elev på LTC, som er KFS' ledertræningscenter i Ødsted ved Vejle, og har været på et ophold i Grønland sammen med det øvrige LTC-hold. 

"Jeg har valgt at blive volontør i Cambodja, fordi jeg brænder for at hjælpe andre og opleve andre kulturer, som vi ikke kender til her i Danmark," fortæller hun. 

"Eventyr og de varme lande er også lige mig, og derfor ser jeg Cambodja som en perfekt destination."

Tabita Oehlenschläger og Rakel Kjeldsen

En god hverdag og en bedre fremtid for børn i Cambodja

LM sender hvert år volontører til at arbejde i børnehaven, der er tilknyttet Daughters. Her bliver børnene passet, så kvinderne får tid og mulighed for at arbejde.

Målet med børnehaven er også at give børnene en god hverdag, der giver afsæt for en bedre fremtid, end deres mødre har haft.

Læs mere om Daughters of Cambodia.

Noget for dig?

 

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.