Ny kristen boghandel åbnet i Dodoma

Åbning af Soma Biblia butik i Dodoma september 2021
Ansatte fra Soma Biblias afdelinger andre steder i landet hjalp til for at gøre den nye butik i Dodoma klar til åbningen. Foto: Bent Houmaa Jørgensen.

Luthersk Missions litteraturarbejde i Tanzania, Soma Biblia, slog 1. september dørene op til endnu en bogbutik - denne gang i landets officielle hovedstad Dodoma

22/09/2021 / Karin Borup Ravnborg; kbr@dlm.dk

"Det er en stor glæde at kunne fortælle, at vi nu har åbnet en ny butik i Dodoma," fortæller Bent Houmaa Jørgensen, der er direktør for Soma Biblia - LM's litteraturarbejde i Tanzania.

Butikken åbnede 1. september i nogle lejede butiks- og lagerlokaler centralt i byen og er nu Soma Biblias sjette boghandel i landet.

Og efterspørgslen på kristne bøger og bibler er stor, siger direktøren, der fortæller, at der allerede i dagene op til åbningen kom folk og spurgte, hvornår man kunne købe noget.

"Der findes ingen kristne boghandler i Dodoma, der har det store udvalg, vi har i Soma Biblia, eller som har det samme serviceniveau og professionalisme. De andre bogforlag og bogbutikker i byen har budt os velkommen og udtrykt glæde over, at udvalget af kristen litteratur nu bliver væsentligt forøget."

Ny butik styrker Soma Biblias rolle som en af landets førende

Dodoma ligger midt i landet, 486 kilometer vest for den tidligere hovedstad Dar es Salaam, og er center for landets administration.

Luthersk Mission har ikke tidligere haft missionsarbejde der, men Soma Biblia har et stykke tid haft byen i kikkerten som sit næste strategiske mål.

Det er en by i kraftig vækst, og med den nye butik i byens centrum ser Soma Biblia gode muligheder for fortsat at være en af landets førende distributører af kristen litteratur.

"Vi når allerede nu ud i næsten alle hjørner af landet via vores bogbiler og postordresalg. Vi forsyner omkring 1300 lokale bogsælgere og kirker ud over hele landet. Den position vil vi gerne styrke til gavn for de kristne og kirkerne i Tanzania."

Lånte medarbejdere fra andre butikker til åbningen

Det er gået stærkt med at etablere sig i den tanzaniske hovedstad, fortæller Bent Houmaa Jørgensen.

I foråret besøgte han byen sammen med Soma Biblias salgschef, hvor de afsøgte mulighederne for centrale lejemål, og nu få måneder efter er den nye butik i gang i Dodoma.

"Det har været et meget stort arbejde at få indrettet butikken og gjort den klar til åbning. Vi har lånt medarbejdere fra andre afdelinger af Soma Biblia for en kortere periode til at hjælpe med opstarten."

I oktober vil der blive en officiel åbning af butikken med indbudte gæster i forbindelse med lanceringen af missionsprojektet Fikia Maisha i Dodoma.

---

> Læs mere her om LM's arbejde med at udbrede kristen litteratur i Tanzania.

Tilføj kommentar
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.