Ny volontør har fået et helt nyt indtryk af Afrika

Billede af Zofia Due Kronborg Hansen
Zofia er ansat til at hjælpe til på børnehjemmet Huruma Center, men i øjeblikket lærer hun swahili (foto: Zofia Due Kronborg Hansen).

Mødet med Tanzania er en helt særlig oplevelse for en af LM's nye volontører, der har fået ændret sit indtryk af Afrika grundlæggende

31/08/2022 / Nicklas Lautrup-Meiner nlm@dlm.dk

Tanzania er ikke helt, hvad Zofia Due Kronborg Hansen havde forestillet sig.

Hun er en af LM’s nye volontører i landet og har været i landet siden den 5. august.

”Jeg havde forventet noget fra en nødhjælpsreklame med mennesker, der er skind og ben. Man hører meget om i Danmark, at afrikanerne er fattige, men der er mange velfungerende mennesker, der har gode liv,” siger den 20-årige volontør.

Troede ikke det var koldt i Afrika

Det er ikke kun den sociale standard, der har overrasket Zofia.

Også klimaet er noget koldere, end hun havde forventet i Iringa, der ligger omkring 1.500 meter over havniveau i det centrale Tanzania.

”Jeg troede ikke, det var koldt i Afrika, men det er koldt om morgenen, så jeg går i lange bukser. Det er behageligt, selvom temperaturen midt på dagen er omkring 26 grader.”

Skal hjælpe børn uden familier

Zofia Due Kronborg Hansen er ansat af LM til at hjælpe til på børnehjemmet Huruma Center.

Her bor der omkring 50 børn fra nul til atten år, der af forskellige årsager ikke kan bo derhjemme eller slet ikke har en familie.

Hendes opgaver bliver at være sammen med de mindste, mens de store er i skole og være sammen med de større børn, når de kommer fra skole.

Dejligt, at ordene udtales, som de skrives

I øjeblikket lærer hun dog swahili, og selvom det altid er vanskeligt at lære sprog, er hun også positivt overrasket:

”Deres grammatikregler er vanskelige, men det er dejligt, at man udtaler ordene, som man staver dem. I øjeblikket får jeg mest brugt sproget, når vi skal tage en tuktuk ned i byen, eller når vi taler med vagterne på grunden, hvor vi bor.”

Tilføj kommentar
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.