Norea-gudstjenester fortsætter på ubestemt tid

Fra Online Gudstjeneste
Hver søndag siden begyndelsen af corona-tiden har Norea sendt Online Gudstjeneste med forskellige prædikanter. Her er det efterskoleforstander Jørn Nørgaard fra 19. april (foto: skærmbillede)

Noreas Online Gudstjenester er så stort et hit, at programmerne nu planlægges et helt år frem eller så længe, der fortsat er resurser og seere.

24/06/2020 / Nicklas Lautrup-Meiner nlm@dlm.dk

Selvom Danmarks kirker og missionshuse er åbnet igen, fortsætter Norea med at sende Online Gudstjeneste via internettet.

Gudstjenesterne kan ende med at blive et permanent tilbud, som medieorganisationen producerer i samarbejde med LM.

Foreløbig arbejdes der på at planlægge gudstjenester ét år frem i tiden, fortæller daglig leder Ole Sørensen, der tilføjer, at det afhænger af tilslutningen, men at Norea ikke har lagt sig fast på et minimumskrav.

Trods fald i seertal følger mange stadig med

31. maj var det igen muligt at deltage fysisk i gudstjenester og forkyndende møder landet over.

For Norea, der i størstedelen af corona-tiden har sendt Online Gudstjeneste, betød det et fald i antallet af seere.

Der bliver dog stadig set Online Gudstjeneste søndag formiddag fra omkring 200 skærme landet over. Dertil kommer de folk, der ser gudstjenesten eller dele af den efterfølgende.

”Vi ved, at der i gennemsnit er to-tre personer om hver skærm, og derfor regner vi med 500 seere i øjeblikket,” siger Norea-lederen.

Det er en tredjedel af seertallet, da der var flest seere.

Både yngre og ældre ønsker at koncepter skal fortsætte

Norea har i et spørgeskema spurgt, om de streamede gudstjenester fra studiet i Haderslev var et tilbud, som folk ønskede også når kirker og missionshuse igen er åbnet.

Det har mere end 60 % af de i alt 336, der foreløbig har besvaret spørgeskemaet svaret ja til.

”Det er overraskende, at det er et bredt aldersspænd, der efterspørger tilbuddet. Jeg havde nok forventet en stor overvægt af seniorer, men gruppen er kun omkring 10 % højere end de øvrige grupper,” siger Ole Sørensen.

Mange grunde til at ønske flere online gudstjenester

Blandt forklaringerne på hvorfor Norea skal fortsætte, er der flere, der siger, at de fortsat er forhindrede i at deltage fysisk i gudstjenester på grund af sygdom.

Andre ønsker at tiltaget skal fortsætte, fordi de ikke føler sig hjemme i en menighed, der ligger i nærheden af deres bopæl.

Atter andre vil gerne gøre brug af Online Gudstjeneste på søndage, hvor de af forskellige grunde kan være forhindret i at deltage i den gudstjeneste eller det møde, de normalt er en del af.

Kræver mange resurser at lave gudstjenester

Norea fortsætter dog ikke i sommermånederne, men har sidste Online Gudstjeneste 28. juni, hvor LM-missionær Emil Solgaard forkynder.

Gudstjenesterne begynder igen 16. august, og i den mellemliggende periode lægger Norea anbefalinger til alternativer på deres hjemmeside.

I øjeblikket overvejer Norea, hvilke forhold gudstjenesterne skal fortsætte under, da de i øjeblikket kræver det der svarer til en halvtidsmedarbejder af medieorganisationen.

”Vi har lagt os fast på, at det fortsætter, hvis vi kan finde resurserne til det, og hvis ikke seertallet falder drastisk. Måske kan vi klare mere med frivillige kræfter, eller måske kan vi finde penge til at blive ved med at bruge lønnet personale,” tænker Norea-lederen.

Tilføj kommentar
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.