LMBU: Kvinder skal frimodigt forkynde i LM

Kvinde forkynder
"Kvinder skal genvinde noget tabt frimodighed på dette område," siger ungdomskonsulent Steffen Birkmose, som var en af arrangørerne af inspirationsdagen (Modelfoto: Viktor Cap)

25. januar inviterede LM's Børn og Unge til en inspirationsdag om kvinders forkyndelse i LM

29/01/2020 / Nicklas Lautrup-Meiner nlm@dlm.dk

Kvinder i Luthersk Mission skal forkynde med frimodighed.

Det mener LM’s Børn og Unge, der i lørdags afholdt en inspirationsdag om at forkynde som kvinde.

Målet var ikke at udfordre de rammer, som LM’s Landsstyrelse har sat, men at skabe frimodighed hos kvinder til at forkynde inden for de rammer, som LM tolker ud af Bibelen.

Et godt indblik i, hvordan spørgsmålet ser ud fra kvinders side

Over 30 unge – flest kvinder – deltog i LMBU’s inspirationsdag i Odense i lørdags.

Dagen indeholdt undervisning om kvinder, der forkynder i Bibelen, om LM’s retningslinjer og tre oplæg fra tre kvinder, der praktiserer forkyndelse og undervisning i forskellig form.

”Jeg var enormt glad for oplægget fra de tre kvinder, vi havde til at komme om eftermiddagen. De gav et godt indblik i, hvad det vil sige at stå i det her spørgsmål som kvinde. Det har vi mænd brug for at høre. For os er det en teoretisk diskussion, men for dem går det tæt på,” fortæller ungdomskonsulent Steffen Birkmose.

En god samtale om hvorfor rammerne er som de er

Steffen Birkmose oplevede ikke, at de unge mødte op med paraderne oppe i en sag, hvor LM’s syn ellers er langt fra det danske samfunds i øvrigt.

”Vi havde en god samtale om tingene i stedet for en diskussion. Oplægget var, at vi skulle se på, hvad Bibelen sagde om emnet. Målet var ikke at indføre noget nyt.”

LMBU vil dog gerne pege på, at der er mange muligheder inden for de rammer, som LM’s ledelse har lagt, der ikke bliver brugt i dagens LM, forklarer ungdomskonsulenten.

En lang proces for kvinder at genvinde tabt frimodighed

Steffen Birkmose håber, at inspirationsdagen har været med til at give mænd og kvinder større frimodighed i spørgsmålet:

”Det er en langvarig proces, for mænd har uden problemer kunnet dygtiggøre sig i at tale i mange år. Kvinder har været mere begrænsede og skal genvinde noget tabt frimodighed.”

Tilføj kommentar
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.