LM hjemsender 28 nationale medarbejdere

corona-virus
Ud over aflyste og udskudte arrangementer, betyder corona-lukningerne, at LM får færre indtægter og flere udgifter (foto: Pixabay)

LM hjemsender medarbejdere i Danmark for at begrænse de økonomiske tab og ekstraomkostninger, som den verdensomspændende corona-krise har medført

31/03/2020 / Nicklas Lautrup-Meiner nlm@dlm.dk

28 LM-medarbejdere er blevet sendt hjem med løn i de første dage af april.

Hjemsendelsen skyldes både færre indtægter på grund af lukkede genbrugsbutikker og øgede omkostninger til hjemtagelse af missionærer.

”Vi ved ikke, hvor meget det kommer til at koste LM, for vi ved ikke, hvor længe Danmark og missionslandene er lukkede. Men vi gør det her nu, fordi vi gerne vil fastholde vores gode medarbejdere,” fortæller generalsekretær Søren Skovgaard Sørensen.

Ansatte fra både sekretariat og lokalt arbejde

De hjemsendte LM-medarbejdere tæller både ansatte på LM’s sekretariat i Hillerød, i de syv regionale afdelinger og lokalt ansatte.

Selv om både afdelinger og lokale kredse og frimenigheder er selvstændige, lønnes de ansatte fra sekretariatet og hører derfor under det nationale LM’s CVR-nummer.

Efter henvendelse til erhvervsstyrelsen er LM blevet anbefalet at gøre brug af den nye lov, der skal redde danske virksomheder, der har økonomiske tab. Ifølge loven skal minimum 30 procent af virksomhedens medarbejdere hjemsendes, for at virksomheden kan få lønkompensation. Staten dækker så 75 procent af lønudgifterne.

Det er kun medarbejdere med arbejdsplads i Danmark, der kan hjemsendes. Derfor kan LM’s internationale udsendinge ikke hjemsendes med lønkompensation.

Presset af manglende indtægter og flere udgifter

”Vi hjemsender medarbejdere for at fastholde en sund økonomi og for at handle respektfuldt med de gaver, vi har fået fra vores mange givere," forklarer generalsekretæren.

LM’s økonomi er presset af, at genbrugsbutikkerne er lukkede. I 2019 omsatte de otte butikker for 9,5 millioner kroner hvoraf over 4,4 millioner gik til LM’s landskasse.

LM’s økonomi er også presset af ekstra rejseomkostninger til missionærer, der rejser hjem efter anbefaling fra LM’s Landsstyrelse. Lønomkostninger til de hjemvendte missionærer bliver desuden højere, da de aflønnes efter et princip om ens levestandard for LM’s ansatte i Danmark og udlandet.

I alt skønner Resursechef Johnny Lindgreen, at det kommer til at koste LM et millionbeløb. Det vil dog være afgørende, hvor længe corona-lukningen af både Danmark og missionslandene varer.

Tilføj kommentar
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.