Ikke kun leverpostej og havregryn til jul

Foto: Julehjælp
Der var både julemad og mange andre ting i de pakker, som LM på Bornholm delte ud (Foto: Anders Solgaard).

Nete Kaas Ambrosen er virkelig taknemmelig for julehjælpen, som hun har fået fra LM på Bornholm. Men hun erkender, at det føltes akavet at skulle tage imod hjælpen

15/12/2022 / Kaja Lauterbach kl@dlm.dk

”Jeg blev meget overrasket og virkelig glad. Jeg havde frygtet, at julemaden blev leverpostejmadder og havregryn, men nu er der ovenikøbet luft til, at børnene kan få lov til at få chokolade fredag aften.”

Det siger Nete Kaas Ambrosen fra Knudsker, der er en af de 74 modtagere af de pakker med julehjælp, som LM på Bornholm har delt ud.

”Julehjælpen betyder også, at vi ikke hele tiden skal fortælle børnene, at det, de gerne vil, er for dyrt, så det går ikke.”

Både julemad og alt muligt andet i pakken

LM på Bornholm valgte at dele deres julehjælp ud først i december og kalde det for adventshjælp.

”Der er i forvejen temmelig meget klassisk julehjælp på Bornholm, så vi har i stedet valgt at dele noget ud, der kan være en inspiration til, at julen faktisk handler om Jesus,” siger afdelingssekretær Thomas Olofson.

Det betyder ikke, at der ikke var julemad i pakken, men det var konserves og andet, der kan holde sig, fortæller Nete. 

Hun tilføjer, at der også var alt muligt andet. Blandt andet to Haribo-julekalendere, gavekort til minigolf, gavekort til lejr og gavekort til LUMI Genbrug.

Jeg plejer at være den, der giver

Nete havde søgt om at få en julepakke på grund af de stigende priser. Med fire drenge på 16, 14, 10 og 8 skal der store mængder mad til, og hun og hendes mand kunne ikke se, hvordan de kunne få råd til julemad.

Som aktiv i forbrugerbevægelsen Stop Madspild plejer hun at være en af dem, der giver.

”Derfor havde jeg det også lidt akavet med at skulle tage imod. Men når midlerne ikke er der, bliver man jo nødt til det,” siger hun.

”Så må man bide sig selv i tungen og sige: Sådan er det!”

Rigtig hyggeligt åbent hus-arrangement i LM’s missionshus

Da julepakkerne var klar til afhentning, var der åbent hus i LM’s missionshus i Rønne i to timer.

Her var der et rigtig hyggeligt arrangement med æbleskiver og spil og leg for børnene, fortæller Nete.

”Det var interessant at møde nogle af de andre modtagere af julehjælp og opleve, hvordan krisen rammer flere – og andre - end man regner med,” siger hun.

Det er ikke første gang, hun er i LM’s missionshus. Både hun og hendes mand er vokset op i en missionsforening, og hendes drenge går i LM Kids’ børneklub.

”Men jeg kommer der ikke fast. Jeg er lidt flyvsk, når det gælder kirke, og jeg kan godt lide at høre Guds ord i forskellige menigheder.”
 

Tilføj kommentar
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.