I USA for at lære at evangelisere i Danmark

Deltagerne på den ene af Soma-skolerne på sight-seeing i Nashville.
Deltagerne på den ene af Soma-skolerne på sight-seeing i Nashville. Privatfoto.

Elleve deltagere var på LM's studietur til Soma-kirker i Phoenix og Nashville for at få inspiration til at være hverdags-missionærer

22/11/2019 / Karin Borup Ravnborg; kbr@dlm.dk

"Det blev tydeligt, at evangeliet ikke kun er en historie, vi kan fortælle, men en identitet, vi lever i," fortæller Henrik Røgeskov.

"Jeg blev mindet om, at det ikke kun er dem, der rejser til fremmede lande, som er missionærer, men at vi alle skal være det i vores hverdag. Det er vigtigt at have i baghovedet i alt, man gør," supplerer Anne Reuss Schmidt.

Sådan fortæller to af de danske deltagere, som i starten af november var på Soma School i USA - en studietur arrangeret af Luthersk Mission som en del af projekt Discipel 24:7.

Resten af tiden boede de hos deres værtsfamilier fra Soma-kirken og var med til deres aktiviteter, og det var en kæmpe oplevelse, fortæller de.

Faderen inviterede hele sit fodboldhold hjem til middag 

I Phoenix boede Anne Reuss Schmidt fra Aarhus hos en familie, hvor faderen Nick var fodboldtræner, så fredag aften var hele holdet inviteret hjem til aftensmad.

"Efter maden holdt Nick en 'we-can-do-it'-tale, hvor han snakkede om den næste sæson, og hvad målet var. Der var ikke noget kristent i talen, men man kunne mærke, at han gerne ville spillerne, og hvor godt han kendte dem."

For hende var det et tydeligt udtryk for den tid, familien og resten af deres menighedsgruppe valgte at bruge på fodboldholdet, til at komme til deres kampe og støtte dem.

Fik lov til at blive en del af den store kirke-familie

Henrik Røgeskov fra Hillerød boede sammen med to andre i Nashville hos en alene-mor med to små børn.

"Familien omtalte sin kirke som 'family', og jeg følte virkelig, det var en stor familie, vi besøgte. Vi blev taget ind og blev en del familien."

"Der var sådan en gæstfrihed og hjertevarme, uanset om vi var hos værtsfamilien eller en af de andre familier fra kirken."

Tale åbent og ærligt om både gode og svære ting ved livet

Både hos værterne og på Soma-skolen oplevede de to danskere en stor åbenhed og ærlighed til at tale om både de gode og de svære ting ved livet og det at leve som kristen.

"Der var god tid til at høre, hvordan andre gjorde tingene, og hvilke udfordringer de stod i. Selv om vi på mange måder kom fra forskellige kontekster, havde vi meget til fælles," siger Anne Reuss Schmidt.

"Jeg blev bevidst om, hvordan det at tale om mine egne fejl og fald også baner vejen for at tale om, hvor meget vi mennesker har brug for Jesus og hans tilgivelse," siger Henrik Røgeskov.​

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.