Frivillige i det tværkulturelle arbejde blev hyldet

Takkefest for frivillige i det tværkulturelle arbejde i Sønderjylland
Til takkefesten i Løgumkloster blev der udtrykt stor ros og taknemmelighed til de mange, der trækker et stort læs i det tværkulturelle arbejde i afdelingen. Foto: Reidar Puggaard Poulsen.

Torsdag den 23. maj holdt LM's afdeling i Sønderjylland-Fyn takkefest for de mange frivillige i det lokale tværkulturelle arbejde. 54 deltog i fejringen på Løgumkloster Efterskole

27/05/2019 / Karin Borup Ravnborg kbr@dlm.dk

"En stor tak for det, I som frivillige betyder for det tværkulturelle arbejde i Sønderjylland. Jeres indsats er med til at gøre en enorm forskel for mennesker, der kommer hertil som flygtninge."

Sådan lød rosen til de frivillige i det tværkulturelle arbejde i Sønderjylland ved en stor takkefest, som blev holdt torsdag den 23. maj på Løgumkloster Efterskole.

Bag takkefesten stod LM i Sønderjylland-Fyns afdeling, missionskonsulent Reidar Puggaard Poulsen og tværkulturel konsulent Else Wiwe.

54 frivillige blev anerkendt med festmiddag og taler

Til den sønderjyske takkefest blev de frivillige fejret og anerkendt med en dejlig festmiddag og taler af blandt andre afdelingens formand Martin Jefsen.

"Vi ville gerne med dette arrangement løfte de frivillige op, give dem opmuntring og vise dem, at de er værdsat og anerkendt for det arbejde, de gør," siger Else Wiwe.

Omkring 54 frivillige fra forskellige grene af det tværkulturelle arbejde i området deltog i fejringen på LME.

Der var deltagere fra blandt andre Kvinder møder Kvinder i Haderslev, bibelundervisning i Hviding, Al Massira i Løgumkloster og venskabsmiddag i Brændstrup og Toftlund.

Asylansøgere fortalte om at blive godt modtaget

I løbet af aftenen var der opmuntrende indslag fra forskellige asylansøgere, der fortalte om, hvad det lokale tværkulturelle arbejde havde betydet for dem.

En ung mand kom og spillede guitar og sang et par sange, og to fortalte begejstret om, hvordan de havde oplevet at blive modtaget af de frivillige i LM i Løgumkloster.

Amin, en ung mand, som netop har fået opholdstilladelse, fortalte om sit ophold på Luthersk Missions Højskole i Hillerød og om, hvordan han glæder sig til at bosætte sig i Aabenraa.

Fik krus i gave som påmindelse om de vigtige kaffepauser

Der var god tid til forbøn, hvor de frivillige i små grupper kunne bede for hinanden og for de flygtninge, de er tæt på.

Og som en gave og tak for deres indsats fik hver deltager foræret et kaffekrus med teksten påtrykt: "Jeg var fremmed - og I tog imod mig."

"Når man giver meget til andre, må man også tage sig tid til selv at blive fyldt op. Så det var også en påmindelse til de frivillige om at passe på sig selv og få holdt nok kaffepauser," understregede Else Wiwe.

Tilføj kommentar
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.