Forrygende åbning for LUMI Genbrug i Kolding

Åbning af ny genbrugsbutik i Kolding 2. december 2023
Lige fra dørene åbnede, var der mange kunder, der gerne ville besøge den nyåbnede genbrugsbutik. Foto: Finn Larsen.

Kunderne myldrede til og stod ligefrem i kø i den nye genbrugsbutik, da den genåbnede lørdag den 2. december. På bare fire timer blev der solgt for 34.199 kroner

05/12/2023 / Karin Borup Ravnborg; kbr@dlm.dk

Lørdag den 2. december var en festdag for LUMI Genbrug i Kolding.

Her markerede man nemlig, at man efter to måneders pause endelig kunne åbne dørene til den nye store genbrugsbutik i den tidligere Aldi-butik på Lyshøj Allé i den nordlige del af byen.

Åbningsfest fik kunderne til at strømme til

Og det blev virkelig et brag af en åbningsfest, fortæller daglig leder Henry Ebsen.

I løbet af de fire timer, butikken havde åbent, strømmede kunderne til og købte varer, så butikken endte med en omsætning på 34.199 kroner.

"Kunderne stod i kø ved kassen," siger han og fortæller, at de omkring 15-16 frivillige medarbejdere, der var på arbejde lørdag, havde meget travlt.

"Vi talte kasseapparatet op og kunne se, at vi i alt havde haft 2.282 ekspeditioner - i forhold til en normal dag, hvor vi har omkring 100. Det var helt fantastisk - og vildt."

Havde været spændt på, om kunderne ville følge med

LUMI Genbrug i Kolding måtte i september flytte ud af de cirka 1.000 kvadratmeter store lokaler i den anden ende af byen, som de har haft siden 2015.

Derfor var man spændt på, om kunderne fulgte med, og om man kunne tiltrække nye kunder - men det ser umiddelbart meget lovende ud, siger butikslederen.

Det var så heldigt, at der samtidig var julemarked på det nærliggende Trapholt Kunstmuseum, som trak en masse mennesker til, og der kom flere forbi derfra, som også aflagde den nye LUMI Genbrug et besøg.

Endnu flere nye medarbejdere lover godt for fremtiden

"Vi tror på, at mange vil finde vej hertil, og vi har også fået en del fine ting leveret til genbrugsbutikken, som vi kan få en god pris for," siger den erfarne genbrugsleder.

Han glæder sig også over, at alle medarbejdere fra den gamle butik er fortsat, og at der endda er fem nye fra området, der har meldt sig som frivillige.

"Det lover rigtig godt for fremtiden," siger han.

---

> Læs mere om åbningen af den nye genbrugsbutik her.

Tilføj kommentar
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.