Et pusterum til familier i Kvistgård

Foto: Indian Summer i Kvistgård
I september holdt LM i Kvistgård en børnefestival for alle i byen. Her blev der også inviteret til det nye arrangement, Pusterummet. (Foto: LM Kvistgård).

LM i den lille nordsjællandske by inviterer byens børn og voksne til bibelhistorie, sang og leg og pasta med kødsovs i missionshuset. Ti børn og deres voksne tog imod indbydelsen

03/10/2022 / Kaja Lauterbach kl@dlm.dk

En ny familieaktivitet har set dagens lys i LM i Kvistgård, nemlig Pusterummet.

Birgitte Larsen fra LM-kredsen er en af initiativtagerne, og hun forklarer, at det er en slags pastagudstjeneste

”Vi mødtes første gang tirsdag den 27. september, og her var ti børn og deres forældre eller bedsteforældre med til bibelhistorie, sang og leg og fælles aftensmad i missionshuset,” siger hun.

Ikke kræfter til en ugentlig børneklub

Birgitte Larsen fortæller, at før corona var der i flere år hver tirsdag en børneklub i missionshuset for byens børn, hvor også forældre var velkommen.

”Vi ville rigtig gerne starte noget op igen, men måtte erkende, at vi ikke har kræfter til at køre en klub hver uge. Efter to års pause havde vi heller ikke nogen fornemmelse af, hvor stor interesse der var,” siger hun.

Løsningen blev, at de inviterer til Pusterummet. De har også planlagt en gang i november, og efter det lægger de planer for foråret 2023.

Brugte børnefestival til at invitere 

Pusterummet er en opfølger på børnefestivalen Indian Summer, som LM i Kvistgård holdt for børn og forældre i byen lørdag den 10. september om eftermiddagen.

Indian Summer blev holdt på en græsplæne og i et fælleshus, som et boligselskab i byen stillede til rådighed.

Birgitte fortæller, at 350 mennesker deltog i de mange aktiviteter som bål, guldgravning, hoppeborg og bolsjekogning. 

”Ud over det lavede Torben Østermark fra OAC - Friluftsmissionen ballondyr og fortalte fra Bibelen, og vi brugte anledningen til at dele invitationer ud til Pusterummet,” siger hun.

Vil gerne have en personlig invitation til næste gang

Programmet for Pusterummet varer en time, og der er ikke nogen tilmelding. Børn spiser gratis med, og voksne betaler 20 kroner for maden.

Blandt deltagerne var der tre familier, som LM’erne ikke kendte i forvejen, men de ville alle gerne stå på en liste, så de kan få en personlig invitation, næste gang LM i den lille nordsjællandske by inviterer til Pusterummet
 

Tilføj kommentar
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.