Bror overtager forstanderstolen på Solgården

Søren Andersen
Den nye efterskoleforstander kommer direkte fra en lederstilling i Blå Kors og har erfaring med efterskolelivet som lærer gennem otte år på Sædding Efterskole. Foto: Efterskolen Solgården.

49-årige Søren Andersen bliver ny forstander på Efterskolen Solgården. Han er bror til skolens tidligere forstander Kristian Andersen, som nu er familiekonsulent i Luthersk Mission

13/11/2020 / Karin Borup Ravnborg; kbr@dlm.dk

Fra 1. januar 2021 er der igen en Andersen på forstanderkontoret på Luthersk Missions efterskole Solgården i Tarm.

Skolens bestyrelse har nemlig ansat Søren Andersen, der er bror til tidligere forstander Kristian Andersen, som sidste sommer forlod posten efter 20 år for at blive familiekonsulent i LM.

Efter Kristian Andersens afgang var Claus Pihl ansat som forstander, indtil han efter et halvt år blev sygemeldt og stoppede 1. maj.

Peter Jensen, der siden har været konstitueret forstander, bliver nu efter eget ønske igen viceforstander i tæt samarbejde med den nye forstander.

Tidligere ansat som ungdomssekretær og Peru-missionær i LM

Søren Andersen er et kendt ansigt i LM, hvor han tidligere har været ungdomssekretær, og fra 2001-2008 var han udsendt sammen med sin hustru Majbritt som missionær i Peru.

Efterfølgende har han været lærer på Sædding Efterskole i otte år, og er lige nu souschef i Blå Kors Genbrug.

I sin fritid har han været aktiv både som forkynder og som teenklubleder gennem mange år.

Motiveres af efterskolelivet og arbejdet med de unge

Søren og Majbritt Andersen bor allerede i Tarm og kender Solgården rigtig godt, da tre af familiens fire børn har gået på skolen.

Det er da også arbejdet med de unge og efterskolelivet, der trækker i den nye forstander.

”Jeg glæder mig til at vende tilbage til efterskoleverdenen og møde eleverne med verdens bedste budskab, som fortæller, at de har uendelig værdi," siger han.
Han håber og ønsker, at han sammen med skolens ansatte må være med til at sikre, at Solgården også i fremtiden må være en attraktiv og tydelig kristen efterskole.

Omkring 70 tilmeldte elever til skoleåret 2021/22

Der er lige nu omkring 70 tilmeldte elever til næste skoleår, og med et nyt ledelsesteam på plads kan skolens bestyrelsesformand Jakob Morthorst glæde sig over, at en vigtig brik er faldet på plads.

"I Søren Andersen har vi fundet en hjertevarm, dygtig, kompetent og tillidsskabende leder."

"Han har stået på vores liste hele tiden. Det er ikke en ny Kristian, vi ansætter. Selv om de er brødre, er de forskellige på hver deres gode måde," udtaler han til Dagbladet Ringkøbing-Skjern.
 

Tilføj kommentar
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.