Personligt

Olielampen på terrassen minder os om evigheden

24/09/2019 / Ole Solgaard os@dlm.dk

"Uden evighedsperspektivet handler liveet bare om at få mest muligt ud af det og tænke på, hvad man ret 'ret' til," siger Johannes Jensen.

På Mia og Johannes Jensens terrasse står en olielampe, der har særlig betydning for dem. De fik den af en god ven i Grønland, der pludselig døde af en blodprop. 

”Olielampen minder os om nogle mennesker, vi har været i tæt berøring med," siger Johannes Jensen, der var bestyrer på et sømandshjem i Grønland fra 2011-2015.

Og den minder os om lignelsen om de ti brudepiger, der viser, hvor vigtigt det er at have rigeligt med olie på sin lampe hele livet igennem, så man altid er rede. Vi beder derfor også for de mennesker, der bor omkring os og øver os i at være åbne og tilgængelige."

Det, som man bruger tid på, præger en

Familien bor nu i Skjern. De er engageret i LM-kirken, har gode naboer, venner og skole. De forsøger at stille sig til rådighed, hvor de er.

Samtidig ønsker de ikke at være for bundet til deres nuværende område og bolig. De ønsker først og fremmest at være, hvor Gud vil have dem.

Det hænger sammen med, at ægteparret forsøger at have et evighedsperspektiv på deres hverdag, livsstil og prioriteringer.

”Uden evighedsperspektiv handler livet bare om at få mest muligt ud af det og tænke på, hvad man har ’ret’ til. Det bliver jeg-fikseret og får en kortsynet og skæv vinkel. Vi skal ikke bare tænke på at realisere os selv og sikre mest muligt til os selv, men prøve at være noget for andre,” siger Johannes Jensen.

Der må prioriteres, forklarer han. For det, som man bruger tid på, præger en. For eksempel mediernes dagsorden. 

”Derfor er det vigtigt, at vi bliver fyldt på af Guds ord og er med i menighedens fællesskab. Gud vil så gerne vise os, at han er vores far, der elsker os,” siger Johannes Jensen.

”Men vi har ofte så travlt med alt muligt andet, så vi glemmer evighedsperspektivet og overser hans gaver og velsignelser i hverdagen.” 

”Vi må huske, at når alt kommer til alt, er det vigtigste at være Guds barn for evigt.”

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Jacob Nossell
Har jeg som handikappet ret til at leve? Er jeg normal? Hvordan kommer vores samfund til at se ud, når vi med…