Personligt
Foto: Hen Sok Kea

Jurastuderende træner børn i fodbold

11/04/2023 / Kaj

Gennem organisationen Flame i Cambodja får børn og unge åbnet øjnene for værdien og vigtigheden af uddannelse. Tidligere elev giver nu som frivillig noget af det tilbage, som han selv fik som barn.

Hen Sok Kea er frivillig fodboldtræner hos organisationen Flame i Phnom Penh, samtidig med at han studerer jura på universitetet. 

Det er han, fordi han gerne vil give noget af det tilbage, som han selv fik gennem Flame, da han var barn. 

”Jeg elsker både sport og jura, og jeg ønsker at være en rollemodel for børnene, så de kan se og forstå, at det ikke er nok bare at lave sport, men at man må lære andet og mere,” begrunder han sit frivillige engagement.

Han erkender, at et frivilligt engagement inden for fodbold måske ikke umiddelbart er det mest nærliggende for en jurastuderende.

”Som barn fik jeg imidlertid selv en masse opmuntring gennem sport hos Flame, og det var for en stor del det, der hjalp mig derhen, hvor jeg er nu,” siger han.

”Det var derfor, jeg meldte mig som frivillig fodboldtræner.”

Så selv værdien i uddannelse hos Flame

Den unge cambodjaner er vokset op i en fattig og udsat familie i Phnom Penh i Cambodja. Han fortæller, at han klarede sig meget dårligt i skolen som barn. 

”Jeg havde slet ikke lyst til at gå i skole – kun til at spille fodbold med vennerne,” siger han.

Men nu ser det anderledes ud. Den 23-årige unge mand har fået øjnene op for vigtigheden af uddannelse og er nu i gang med det fjerde år på jurastudiet på universitetet. Han forventer at tage sin afsluttende eksamen om et års tid.

Hen Sok Kea giver organisationen Flame æren for hans ændrede holdning til skolegang.

”Som halvstort barn begyndte jeg at deltage i fodboldtræning hos Flame. Lærerne her opmuntrede mig ved at fortælle om og vise, hvor værdifuld uddannelse er,” siger han. 

Det fik ham til at tænke på, hvad han ønskede  af uddannelse i fremtiden, og valget faldt på jurastudiet.

”Jeg har været fascineret af jura, siden jeg var barn. Det er et område, jeg kan bruge til at beskytte både min familie og mennesker omkring dem fra at blive udnyttet,” siger han og tilføjer, at han gerne vil udbrede kendskabet til, at landets love er indrettet til at beskytte alle mennesker på lige fod.

Har også mentorrolle for børnene

Som jurastuderende læser Hen Sok Kea om aftenen, og derfor kan han arbejde i Flame om dagen. Ud over fodbold underviser han også i engelsk på grundniveau og i brug af computer. 

Flames undervisning i sport er imidlertid ikke kun den fysiske træning på fodboldbanen, fortæller han.

”Om tirsdagen træner jeg børnene, men om torsdagen er der også andre trænere, så der fungerer jeg mere som en medvandrer for dem. Jeg bruger tid sammen med dem, hvor jeg opmuntrer dem og viser dem, hvor vigtig undervisning er for deres fremtid.”

”Jeg tager også med dem til konkurrencer og lærer dem, hvordan de kan arbejde sammen som en gruppe.”

Flame ønsker også at pege hen på Jesus

Det er nu seks år, siden Hen Sok Kea begyndte at arbejde for Flame.

”Jeg meldte mig som frivillig hos Flame, fordi jeg nu havde mulighed for at give noget tilbage af den uddannelse og støtte, jeg selv modtog gennem Flame, da jeg var barn,” siger han.

Alle medarbejderne i Flame er kristne, og ud over at hjælpe de fattige børn til et bedre liv gennem uddannelse ønsker de også at pege hen på Jesus. De forkynder ikke direkte, men alle de voksne i organisationen er kristne. Det ved børnene, og de voksne vidner om Jesus gennem deres liv og ved for eksempel at invitere børnene med i kirke.

Den unge fodboldtræner blev kristen for ni år siden. Han kommer i kirken Church of Cambodia, hvor han er aktiv i arbejdet blandt børn og i lovsangs­teamet.  

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Lars Frederiksen
Så har Hans Jørn Østerby fejret sit 35-års jubilæum som omrejsende trubadur ved at udgive en ny og vedkommende…