Studerende i Cambodja læser i Bibelen sammen

Foto: ÅBS-gruppe i Phnom Penh
En af de første to Åbne Bibelstudiegrupper i det kristne studenterarbejde i Phnom Penh er i gang med at studere Bibelen sammen (Foto: Andrea Christensen).

Missionær Andrea Christensen har introduceret Åbne Bibelstudiegrupper, hvor kristne og ikke-kristne læser i Bibelen sammen. Cambodjanske studerende har taget godt imod konceptet

24/02/2021 / Kaja Lauterbach kl@dlm.dk

Lørdag den 13. februar var der for første gang Åbne Bibelstudiegrupper (ÅBS) i Phnom Penh i Cambodja.

Det fortæller missionær Andrea Christensen, der arbejder i det kristne studenterarbejde SONOKO i Cambodja.

Der var tilmeldte til to grupper. En med tre ikke-kristne deltagere og en med en enkelt.

”En af dem var vores tidligere hushjælp, som nu læser på fjerde år på universitet,” siger hun og tilføjer, at at to af deltagerne nok desværre ikke kommer igen.

”De bor nemlig langt væk og var bare på besøg hos deres ven. Men heldigvis har de nu hørt lidt.”

Kristne og ikke-kristne på lige fod

ÅBS-grupper, hvor kristne studerer Bibelen på lige fod sammen med deres ikke-kristne venner, er noget helt nyt i Cambodja.

Det er imidlertid et koncept, som Andrea Christensen gerne har villet starte op gennem længere tid.

”Sidste efterår fortalte jeg de andre medarbejdere i SONOKO om det, og en af dem, jeg arbejder meget sammen med, var med på ideen,” siger hun.

”Vi talte om, hvem af de kristne unge, vi kunne forestille os, ville være interesseret. Dem spurgte vi så, og flere sagde ja.”

I alt var syv unge kristne interesserede i at være med til at opstarte ÅBS. Blandt dem var to, som er færdige med at studere, men stadig har kontakt til SONOKO, og et par af de cambodjanske medarbejdere i SONOKO.

Bønnesvar, at internettet fungerede

Ledelsen fra SONOKO planlagde nogle introduktionsaftener for de interesserede.

Den første var midt i december, men på grund af corona-restriktioner måtte det afholdes online.

Her forklarede Andrea Christensen, hvad ÅBS er. Hun brugte både bibelvers og noget materiale af den engelske forfatter og evangelist Rebecca Pippert til at opmuntre og inspirere. 

”Jeg var ret spændt på at skulle holde mødet online, da vi netop den uge havde haft mange problemer med internettet. Men den dag virkede det helt ok – det ser vi som et stort bønnesvar,” siger hun.

Ved online-mødet skrev de også en liste med navne på ikke-kristne venner, som de kunne tænke sig at invitere, og som de ville bede for. 

Brainstorm om, hvad man siger, når man inviterer

Midt i januar var der en inspirationssamling mere, men da var det muligt at mødes fysisk.

”Selv om de unge mennesker gerne ville være med, var de bange og nervøse for at invitere venner,” siger Andrea Christensen.

”Derfor havde vi både en brainstorm om, hvad man kan sige, når man inviterer – og vi øvede os over for hinanden,” siger Andrea Christensen.

Nogle uger senere mødtes de igen, bad for alle på listen, og fik undervisning i, hvordan man leder en ÅBS-gruppe, så det kan gå på tur, hvem der står for samlingerne. hvorefter de gik i gang med at invitere. Det blev til både ja’er, nej’er og nogle, der sagde, at de måske vil være med.

Flere grupper er allerede planlagt

Andrea Christensen og de andre i SONOKO havde slet ikke tænkt på, at opstartsdatoen faldt sammen med det kinesiske nytår, der betød, at mange havde planer for, hvad de skulle den lørdag.

”Det var ærgerligt, men der vil alligevel altid være nogle, der ikke kan,” siger hun og fortæller, at det lader de sig ikke slå ud af.

”Vi har allerede planlagt at fortsætte med to de kommende lørdage, hvor vi håber på at se nogle af dem, der sagde, de måske ville deltage efter kinesisk nytår.

Andrea Christensen og hendes familie planlægger at rejse tilbage til Danmark til sommer. 

Ikke mindst derfor glæder hun sig meget over den cambodjanske medarbejder, der virkelig har fanget ideen bag ÅBS-grupper. 

”Jeg tror, han vil være klar til at starte nye grupper op, så det her kan fortsætte.”
 

Tilføj kommentar
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.