Online børneklub i en coronatid

Screenshot fra video med Turner og Janne
Tøjskildpadden Turner er en hånddukke, som børnekonsulent Janne Bak-Pedersen bruger som samtalepartner og identifikationsfigur for de børn, der sidder og ser udsendelsen. Screenshot fra Facebook.

LM Kids-konsulent laver videoer med bibelfortælling for børn hver søndag sammen med sin hånddukke som en erstatning for de mange børneklubber, der er lukket ned i denne tid 

20/01/2021 / Karin Borup Ravnborg; kbr@dlm.dk

"Fars øjesten" - hvad for en sten?

Det er et af de spørgsmål, som bliver taget op i en serie videoer for børn, produceret af LM Kids under navnet Turner og Janne.

Videoerne varer 20 minutter og sendes hver søndag på LM Kids' Facebookside.

I videoerne sidder børnekonsulent Janne Bak-Pedersen hjemme i sin stue med hånddukken Turner, der er formet som en tøjskildpadde, og fortæller bibelhistorier for børn.

Godt online alternativ til fysiske børneklubber

Online børneklubben er et godt alternativ i en tid, hvor corona-restriktioner gør det umuligt at holde fysisk børneklub, fortæller børnekonsulenten.

Hun startede med at sende videoerne sidste forår, da landet første gang blev lukket ned, og tog det op igen omkring advent og nu igen her efter nytår.

"Videoerne er opstået, fordi vi har et behov for at 'mødes', når vi nu ikke kan mødes i børneklubberne."

"Så kan børnene sidde søndag formiddag og se det sammen med mor og far," siger Janne Bak-Pedersen og fortæller, at hun har fået flere positive tilbagemeldinger med små videoer af familier, der sidder hjemme i sofaen med dynen omkring sig og følger med.

Tøjdukken stiller de spørgsmål, som børnene måtte have

Børnekonsulenten prøver at inddrage børnene ude ved skærmene ved at henvende sig til dem og spørge: ”Vi I være med?”

Her hjælper tøjdyret Turner hende godt på vej.

”Han stikker hovedet helt ind i kameraet og taler direkte til børnene. Han er mere barn, end jeg er, og kan blive træt, ligesom de kan blive trætte. Gennem ham kan jeg stille de spørgsmål, jeg forestiller mig, børnene har."

Hjælper børnene med at sætte ord på deres tro på Gud

På den måde er Turner med til at vække børnenes nysgerrighed og hjælpe dem med at leve sig ind i bibelfortællingen.

"Det er meget praktisk i denne tid, hvor det bare er foran kameraet, men jeg bruger det faktisk også, når jeg er ude og holde børneklub i virkeligheden," fortæller Janne Bak-Pedersen.

"Det kan opleves meget forstyrrende, når man er i gang med en sammenhængende fortælling, hvis man åbner for spørgsmål fra 20 børn. Turner kan hjælpe børnene med at sætte ord på deres tro."

---

LM Kids er en del af LMBU - Luthersk Missions Børn og Unge.

Udsendelserne med Turner og Janne kan ses hver søndag klokken 10 på LM Kids Facebookside

Turner-Janne-fans

Tilføj kommentar
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.