Kiabakari Bibelskole fejrede 25 års jubilæum

Foto: Biskopper og DLM-repraesentanter
Repræsentanter fra LM sammen med den tidligere og den nuværende biskop fra Mara, biskoppen fra Mbulu, vicebiskoppen fra Mara, kirkens generalsekretær og bibelskolens forstander (Foto: Kaja Lauterbach).

400 elever har gået på Kiabakari Bibelskole, der blev oprettet af LM-missionær Erik Haahr Andersen. De er blevet udrustet til at tjene kirken enten som evangelister eller med andre tjenester i menighederne

25/02/2022 / Kaja Lauterbach kl@dlm.dk

Den 16. februar var det 25 år siden, Kiabakari Bibelskole blev åbnet.

Det blev fejret over fire dage med korsang, bibeltimer, festgudstjeneste og hilsner.

Det vers, der åbnede skolen, åbnede også jubilæumsfejringen

I forlængelse af festens første måltid i skolens spisesal torsdag den 17. februar læste biskoppen over Mara Stift, Michael Adam, ordet fra Joh 1,29: ”Se det Guds lam, der bærer verdens synd”. Det ord blev der prædiket over ved skolens åbning 25 år tidligere.

Kiabakari 4

Torsdag og fredag var der et tæt program med korsang og bibeltimer ved biskopper, præster, evangelister og nogle af skolens lærere.

Bøn om velsignelse over lærerne

Om søndagen var der en seks timer lang festgudstjeneste.

Ud over alle de kor, der havde sunget fredag og lørdag, var der både et børnekor og et lejlighedskor, der bestod af alle nuværende og tidligere ansatte på skolen.

Kiabakari 5

Et af korene fremførte en sang, som de havde skrevet til jubilæet, og sidste vers var en bøn om Guds velsignelse over lærerne.

Ved gudstjenesten prædikende biskoppen fra Mbulu, Nicolaus Nsanganzelu, over Guds ords virkning ud fra Hebr 4,12-12. 

Han sluttede med en klar opfordring til at løfte blikket og være klar til det hjem, der venter i himlen efter en kort tid her på jorden og understregede, at ingen må sige, at Kiabakari Bibelskole er ”min”. Den tilhører nemlig Gud, slog han fast.

Hilsner fra nuværende og tidligere samarbejdspartnere

Mange nuværende og tidligere ansatte og samarbejdspartnere bragte hilsner og kom med gaver til Kiabakari Bibelskole.

Kiabakari 3Blandt dem var en større delegation fra Mbulu Stift, Morten Egeland, der er Norsk Luthersk Misjonssambands stedlige repræsentant i Østafrika, Anker Nielsen, der tidligere har været udsendt af LM til at arbejde på skolen, LM's missionskonsulent for Tanzania Ole Malmgaard og LM's teamleder i Tanzania Jens Erik Agerbo.

Dertil kom, at missionær Carl Hasselberg læste en hilsen op fra LM-missionær Erik Haahr Andersen, der byggede skolen i 1990’erne, og som har været lærer der ad flere omgange.

Det blev mødt med tungetriller fra mange tilstedeværende.

Evangelister og andre tjenester i menighederne

I løbet af de 25 år, Kiabakari Bibelskole har eksisteret, har den sat store aftryk for kirke og menigheder i Mara Stift. 

Knap 400 elever har gået på skolen, og langt de fleste af dem virker nu enten som evangelister eller har forskellige tjenester i menighederne.

På det nuværende hold går 24 elever fordelt på to klasser. 

Kiabakari 2
Mange lokale kristne var mødt op for at deltage i festgudstjenesten.

Tilføj kommentar
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.