Hele LM sætter fokus på mission i uge 12

Volontør i Siem Reap - arkivfoto
Flere af LM's missionærer og volontører sender videoer fra deres arbejde - her et billede fra engelskundervisning i Siem Reap i Cambodja. Arkivfoto.

”International mission er en del af LM's DNA, og missionsugen hjælper os til at få det helt frem i frontallappen,” mener Jens Peter Rejkjær, der er foregangsmand for initiativet 17.-24. marts

13/02/2024 / Karin Borup Ravnborg; kbr@dlm.dk

En hel uge med fokus på det arbejde, som Luthersk Mission laver i samarbejde med kirker rundt i hele verden.

Det er konceptet for den missionsuge, som LM lægger op til i uge 12, hvor alle lokale forsamlinger opfordres til at holde arrangementer for både børn, unge og voksne med særligt fokus på mission.

Initiativet blev gennemført sidste år og fik mange positive tilbagemeldinger med på vejen, og nu gentager udvalget succesen fra sidst, fortæller formand Jens Peter Rejkjær.

"Flere syntes, det havde været godt at høre missionærer og volontører - fysisk og online - fortælle om det missionsarbejde, de står i, så det vil vi gøre igen," siger han.

Dukken Gumle skal fortælle børnene om mission i udlandet

Temaet for missionsugen bliver som sidste år ordene fra Missionsbefalingen "Se, jeg er med jer", og gennem prædikener, sange, indslag, videoer og aktiviteter kommer der til at lyde en særlig opfordring til at engagere sig i mission.

På LM's hjemmeside kan man finde en værktøjskasse med gode idéer til, hvordan man kan gøre, og som noget nyt har man udvidet det materiale, der henvender sig til børneklubberne.

Blandt andet kan man finde en video med dukken Gumle, kendt fra Gumles Jul, som fortæller de mindste noget om mission.

Gumle

Mission er ikke noget, vi kan vælge fra og lade andre klare

Udvalgsformanden håber, at mange kredse og frimenigheder vil være med til at lave egne arrangementer i Missionsugen.

"Mission er ikke noget, vi kan vælge fra og lade nogle andre klare. Som kristne har vi fået en opgave. Vi er under ordre," siger han med henvisning til Missionsbefalingen.

"Og man kan sagtens nå at være med endnu, selvom man ikke har fået det med i programmet. Man behøver heller ikke aflyse allerede planlagte møder."

"I stedet kan man jo bare få prædikanten til at tale om international mission," tilføjer han med et smil.

Gud indbyder dig til at være med i hans store missionsprojekt

"Når man har været ude og se, hvad missionsarbejdet rundt i verden har betydet, bliver man både taknemmelig og stolt over at få lov til at være en del af det," siger Jens Peter Rejkjær.

Derfor håber han, at Missionsugen kan være med til at få talt international mission op i LM.

"Gud indbyder dig til at være med i hans store missionsprojekt. Derfor må du også være med!"

> Læs mere om Missionsugen og find inspiration her.

Tilføj kommentar
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.