Global mission – hvorfor og hvordan?

Fra cover på Budskabet 1/2021
Er der en forståelseskløft mellem missionsorganisationens og fodfolkets opfattelse af, om international mission er pengene værd, spørger Budskabets redaktion.

Det første nummer af Budskabet i 2021, som netop er på gaden, stiller spørgsmålet, hvorfor der stadig er behov for global mission

12/02/2021 / Ole Solgaard os@dlm.dk

Der kan uudtalt opstå en forståelseskløft i missionsorganisationer mellem ledelse og "menige" eller "fodfolket".

Det kan ske, hvis ledelsen taler om mission og missionskald på en selvfølgelig måde, mens fodfolket enten tænker, at international mission ikke er resurserne værd i vores tid, eller at man bare ikke orker at engagere sig i det.

For alle parter kan det være gavnligt at genoverveje det globale perspektiv på missionsopgaven: Hvorfor er der egentlig stadig i 2021 behov for global mission?

Missionens hjerteblod

Det er noget af baggrunden for, at temaet ”Global mission – hvorfor og hvordan?” bliver taget op i det nyeste nummer af magasinet Budskabet.

I en af temaartiklerne ridser landsprædikant i LM og informationsmedarbejder i Norea Mediemission Lars Malmgaard Jensen fem aspekter op som begrundelse for, at det stadig er nødvendigt med international mission:

1)    Gud vil frelse alle
2)    Der er kun frelse gennem Jesus
3)    De unåede folkeslag går mod fortabelse
4)    Guds smerte er vores kald
5)    Gud herliggøres, når mennesker kommer til tro.

Hele artiklen kan læses her

Temaet belyses også gennem Arne Redses kirkehistoriske perspektiv og Reidar Puggaard Poulsens tanker om at være dansk lutheraner i et internationalt missionssamarbejde, mens Henrik Borch Jacobsen giver et indblik i nogle af de konkrete muligheder og udfordringer, der er, når Bibelen finder vej til Cambodja. 

-------------------

Magasinet indeholder også refleksioner om valg af politiske og åndelige ledere, bøn i menighedens fællesskab, håb i corona-tiden og meget andet.

Hele Budskabet 1/2021 kan læses online her af abonnenter. Har du ikke abonnement, kan du via samme link se, hvordan du får det.
 

Tilføj kommentar
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.