En kæmpe velsignelse for vores menighed

Udsendelsesfest Helle og Simon 14.01.2024
Helle og Simon Gaedt Poulsen sammen med Villads på ni, August på syv og Karla på snart fem blev udsendt som missionærfamilie til Siem Reap i Cambodja ved en gudstjeneste i Kristkirken i Kolding. Foto: Jesper Noer.

Kristkirken i Kolding udsendte i søndag den 14. januar en af deres egne familier som missionærer for LM. "Det er en gave at være med i mission på den måde," siger sognepræst Jan Holm Mortensen

16/01/2024 / Karin Borup Ravnborg; kbr@dlm.dk

256 kirkegængere var med til udsendelsesfest i søndags for Helle og Simon Gaedt Poulsen og deres tre børn ved en gudstjeneste i Kristkirken i Kolding.

Her var de med til at bede for familien, der om få dage skal udsendes til missionsarbejde for Luthersk Mission i Siem Reap i Cambodja.

Missionskonsulent Christian Lund Pedersen prædikede, og LM's nye formand Peter Rask holdt en tale for familien i forbindelse med indvielse og forbøn.

Vi så det i høj grad som vores udsendelsesfest

Udsendelsen foregik fra Kristkirken - en folkekirke, hvor familien Gaedt Poulsen har været engageret i lovsangsgruppe, børnekirke, familiegruppe med mere.

"Vi så det i høj grad som 'vores' udsendelsesfest. Det er en kæmpe velsignelse for os at kunne sende dem ud, selvom vi da godt nok kommer til at savne dem," siger sognepræst Jan Holm Mortensen, der ledte gudstjenesten.

Bagefter var der samvær med taler til familien, hvor omkring 150 deltog, heraf venner og familie og en stor del af menigheden.

Han glæder sig over, at kirken gennem tiden har kunnet udsende flere unge familier til mission i udlandet, og oplever et godt og naturligt samarbejde med de lokale missionsforeninger.

En direkte dør til mission i udlandet

"Det er en direkte dør til mission, at vi kan være sendemenighed. Det er den måde, vi kan være med i mission på uden at rejse ud," siger sognepræsten, der selv har været udsendt ti år som dansk præst i Jerusalem.

"En kirke må aldrig have nok i sig selv. Vi er taknemmelige for, at der er missionsforeninger, der kan udsende, og vi går med som en del af Kristi legeme."

Han ser det som et stort vidnesbyrd, at en familie fra menigheden rejser ud som missionærer.

"Det sætter mission på dagsordenen og viser os vigtigheden af at dele evangeliet - også med mennesker, der er helt tæt på."

Glæder sig til at følge familien Poulsen i Cambodja

Derfor glæder menigheden sig da også til at følge med den nye missionærfamilies liv og virke i Cambodja gennem Facebook og andre medier.

”Vi regner bestemt med at høre nyt gennem Helle og Simons nære venner i menigheden”.

Menigheden planlægger også at støtte på mere håndfast måde, idet efterårets halvårlige projektindsamling netop kommer til at gå til det arbejde, som de udsendte er engageret i.

Tilføj kommentar
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.