Dansk Bibel-Institut fejrede 50-års jubilæum

DBI 50-års jubilæum i Nordvestkirken i København - 8.okt 2022
Jubilæet blev markeret ved en festgudstjeneste i Nordvestkirken med orgel og trompet til at lede lovsangen, så de mere end 200 velsyngende gæster fik taget til at lette.

Over 200 gæster deltog, da Dansk Bibel-Institut i lørdags fejrede jubilæumsfest med gudstjeneste i Nordvestkirken i København. På DBI har mange af LM's missionærer taget deres uddannelse

10/10/2022 / Karin Borup Ravnborg; kbr@dlm.dk

I morgen, tirsdag den 11. oktober, fylder Dansk Bibel-Institut (DBI) i København 50 år.

Det blev fejret i lørdags den 8. oktober med en festgudstjeneste i Nordvestkirken med efterfølgende frokost, glimt fra arbejdet, hilsner og taler.

Over 200 deltog - heriblandt nuværende og tidligere studerende og ansatte og DBI-venner fra hele landet og Færøerne - samt repræsentanter fra DBI's samarbejdspartnere.

Blandt gæsterne var også nogle, som deltog i DBI’s stiftende møde i Inger Margrethe og Flemming Kofod Svendsens lejlighed i 1972.

Prædiken af og forbøn for DBI's nye rektor

Ved gudstjenesten prædikede DBI's nye rektor, Henrik Nymann Eriksen, og efter nadveren var der forbøn for ham ved formand Jens Peter Rejkjær og lærerrådsformand Christian Schøler Holmgaard samt Fjellhaugs rektor, Frank Ole Thoresen.

Bagefter var der frokost og samvær i kirkens lokaler, hvor et lejlighedsband af studerende fra DBI spillede og sang sammen med gæsterne.

Tidligere rektor Børge Haahr Andersen gav et rids over DBI's historie, og flere andre indlæg belyste, hvad den teologiske uddannelse på DBI har betydet ikke mindst for international mission.

Også en række af DBI's samarbejdspartnere, deriblandt Luthersk Mission, bragte en hilsen i anledning af jubilæet.

DBI har været LM's missionæruddannelse siden 2001

I slutningen af 1970'erne og en årrække frem havde LM sin egen missionsuddannelse i Hillerød.

Men på grund af faldende søgning gik LM i 2001 sammen med DBI og ELM og senere Dansk Ethioper Mission (nu: Promissio) om at udbyde missionsuddannelse på DBI.

Lige siden har DBI været arnested for mange af LM's udsendte missionærer.

DBI har udviklet missionæruddannelsen, så man i dag kan tage en bachelor i teologi, som kan bruges både i kirkelivet i Danmark og i international mission.

--

> Læs mere om Dansk Bibel-Instituts forskellige uddannelser på dbi.edu.

Tilføj kommentar
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.