Bedste måned nogensinde i LUMI Genbrug

LUMI Genbrug Hillerød
Genbrugsbutikken i Hillerød har gode vinduesfacader ud til gågaden. Det har givet godt salg under corona-nedlukningen, at kunderne har kunnet pege ud og købe ved døren, mener daglig leder. Foto: LUMI Genbrug.

Marts måneds samlede omsætning fra LM's genbrugsbutikker på lidt over 1,6 millioner kroner blev den hidtil største i LUMI's historie. Det glæder man sig over ude i butikkerne 

12/04/2021 / Karin Borup Ravnborg; kbr@dlm.dk

Genåbningen efter corona-nedlukningen har sat skub i salget af brugte sager. 

Så meget, at Luthersk Missions otte genbrugsbutikker rundt i landet har kunnet præstere det hidtil største salg nogensinde på en måned.

Samlet set har de omsat for helt nøjagtigt 1.616.743,68 kroner. 

Lige så godt første kvartal som på et år uden corona

Det fantastiske månedssalg betyder, at det samlede regnskab for første kvartal 2021 er omtrent lige så godt, som hvis man sammenligner med første kvartal i et år som 2019, hvor der ikke var corona.

"Det er helt fantastisk, når man tænker på, at butikkerne var lukket ned i to måneder," siger LM's genbrugskonsulent Finn Larsen.

Han glæder sig over det flotte resultat, som han mener, skyldes en stor indsats fra de frivillige medarbejdere, som har holdt sig beskæftiget i butikkerne under nedlukningen.

"Det er folk, der virkelig vil mission. De har holdt gang i butikkerne med online-salg eller salg via bagdøren og har brugt tiden på at fylde butikkerne op med gode varer."

Det væltede ind med kunder efter genåbningen

En af de butikker, der har haft den største omsætning, er LUMI Genbrug i Skjern.

Det er en butik, hvor der normalt kommer rigtig mange kunder, og her har man tydeligt kunnet mærke folks købelyst, da butikkerne endelig kunne åbne igen.

"Det væltede nærmest ind med kunder de første dage efter genåbningen. Det var helt vildt. Der solgte vi rigtig meget," fortæller Hans Jørgen Søndergaard, som er frivillig medarbejder.

"Man må bare sige, at det har været en måned over al forventning. Jeg tænker, det er udtryk for, at folk ikke har kunnet komme herned i flere måneder, og så har de endelig mulighed for det," siger han og tilføjer, at de som medarbejdere selvfølgelig gør meget ud af at spritte af og passe på kunderne og hinanden.

Vi har fået ubegribeligt mange varer foræret

I Hillerød, hvor man har to afdelinger over for hinanden, har man særligt mærket et boom i salget af møbler og inventar også under nedlukningen.

"Jeg bruger Instagram til at lægge billeder af tingene op, og det må jeg bare sige, har været rigtig godt for online-salget," fortæller en af de daglige ledere, Britta Toft.

Hun tilskriver også det gode salg, at butikken har mange store vinduespartier direkte ud til byens gågade, så folk har kunnet se varerne i butikken udefra, når butikken var lukket, og pege på, hvad de gerne ville købe.

"Og så kan vi mærke, at folk har været meget hjemme denne tid og har fået ryddet op på lofterne. Vi har fået mange ubegribeligt gode varer foræret, blandt andet et rigtig godt dødsbo, som vi har haft tid til at sætte godt op rundt i de to afdelinger." 

---

LUMI Genbrug omsætter normalt 9,5 millioner kroner årligt til støtte for missionsarbejde i Danmark og udlandet.

> Læs mere om LUMI Genbrug og hvad pengene går til.

  

Tilføj kommentar
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.