På vej til Kiabakari

13/01/2020

Karibuni - Välkomna - Velkommen till detta första inlägg på vår Tanzaniablogg!

Vi kommer til at skrive på svensk, men med oversættelse på LM's hjemmeside. Bloggen er også på EFS's hjemmesiden i Sverige.

Hvor er vi på vej hen og hvorfor?

Marita: Siden jeg var helt lille, har jeg længtes efter at arbejde med mission. Jeg skrev breve med de missionærer, som vores forsamling havde udsendt, og tænkte, det kunne passe fint i Afrika, hvis jeg blev sygeplejerske.

Carl: Jeg har egentlig altid opfattet mig selv som missionær i Sverige i de forskellige tjenester, jeg har haft både i og uden for kirken.

Marita: Da vi flyttede fra Värmland til Borås, og vores tre børn var blevet teenagere, blev det muligt for mig at videreuddanne mig til børnesygeplejerske. Allerede den første dag fik jeg at vide, at man kunne komme i praktik på missionssygehuset i Nkinga i Tanzania. Og det ville jeg gerne! Jeg var der ti uger i foråret 2015, og Tanzania vandt mit hjerte. Efter det er jeg rejst tilbage nogle uger hvert år som volontør for Skandinaviska Läkarbanken. De seneste to år som lærer i et Pediatric Nursing Course för personalet, som arbejdar med børn i Nkinga. Det er så spændende og morsomt. Det er også dejligt at møde venner, der kalder mig mor, søster og mormor :-) Carl har været nede hos mig to gange, og vi har besøgt kirker, hvor han har prædiket. Senest i påsken sidste år i Bagamoyo. 

For nogle år siden begyndte vi at overveje, om vi skulle være missionærer i en længere periode. Det kunne passe fint nu, hvor børnene er flyttet hjemmefra og står på egne ben. Vi var med på en meget spændende rejse til Den Centralafrikanske Republik, RCA, i 2018 og overvejede en tjeneste der. Vi begyndte også på et forberedelseskursus, hvor vi læste missionsteologi, kulturforståelse, migration og meget andet, som er nyttigt både i hjemme- og udlandstjeneste. Den alvorlige sikkerhedssituation i RCA lukkede imidlertid døren for os, så vi ikke kunne rejse dertil, men vi var enige om at fuldføre missionærkurset. Og lige da vi var færdige sidste forår, ringede en ven, der arbejder som missionskonsulent hos Evangeliska Forstelandsstiftelsen, EFS, og fortalte, at han havde set, at Dansk Luthersk Mission søgte missionærer i Tanzania til bibelskolan i Kiabakari nær Victoriasøen. Vi tog kontakt og efter en god ansættelsesproces med samtaler, psykologtest, lægesamtale med mere blev vi kaldede til en tjeneste i efteråret sidste år. Det er bare så dejligt! Og som en ekstra glæde er EFS gået ind i et samarbejde med DLM om vores ansættelse. Det betyder flere, der beder, støtter og følger os. Vidunderligt.

Vi forbereder os nu på udrejse den 6. februar. Der er meget at få styr på, sortere og flytte rundt på herhjemmde, før vi kan leje huset ud til en slægtning. Vi finder meget, som vi havde glemt, at vi har. Blandt andet et fint, håndskrevet brev fra Carl-Olof Rosenius i 1858 til Carls farfars farfar. Rosenius var en af EFS' grundlæggere. I weekenden har vi været på Bornholm og mødt flere DLM-forsamlinger, som skal være vores nærkontaktkredse. To forsamlinger i København og en i Helsinge skal også være vores nærkontakter. I Svaneke LM vil de sende denne fine bil rundt til medlemmerne med bedeemner for os.

Vi er meget taknemmelige over den gæstfrihed, vi mødte, og den varme interesse for at følge os. Og det er så morsomt at opleve Bornholm på vej til Tanzania. Det var en uventet bonus.

Den 26. januar er der udsendelsesfest i DLM i Nansensgade i København, og den 2. februar er der udsendelsesgudstjeneste i Korskyrkan hjemme i Borås.

De første tre-fire måneder i Tanzania skal vi læse swahili i Iringa. Det bliver undervisningssproget for Carl som lærer i bibelkundskab i Kiabakari. Marita skal også undervise der i hygiejne, sundhed og engelsk. Kirken, ELCT - Den evangelisk-lutherske kirke i Tanzania,som driver bibelskolen, har også et sygehus omkring 30 kilometer mod syd, hvor hun også skal arbejde.

I kan også følge os på Instagram: hasselbergsitanzania – der opdaterer vi lidt oftere med korte indslag og billeder.

Tutaonana – Vi ses! Carl och Marita

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.