Æggekagen blev well done.

15/08/2019

En dag kl. ca 16.00.

Vi havde kun været her nogle ganske få dage, nye indtryk, rejsetræthed og afskeden i Danmark under bearbejdning, og med lange arbejdsdage i nye omgivelser, blev det endelig frokosttid. Vi var sultne hovederne begyndte at knirke, så frokostpausen var så kærkommen.

Vi havde ikke det helt store i køleskabet endnu, men lidt æg, rødløg og tomater er standard. Jeg rørte hurtigt sammen til en lille æggekage. Hældte æggene på panden og gjorde serveringsbakken klar. Ligesom æggekagen var perfekt, var der en mand ved døren… Hodiii sagde han (det er det samme som at ringe på). Jens Erik gik ud og tog imod, og det var ikke bare en vagt der skulle levere en besked, det var en mand som skulle inviteres indenfor til et sid ned. For han havde hørt at vi var ankommet til Dar es Salaam. Så stod jeg der, sulten og med en perfekt æggekage.

Nå, der var ikke andet at gøre end at slukke for herligheden og være min rolle bevist, ved at gå ud med en bakke med koldt vand og et par glas. Jeg kunne se at vores gæst var Masai, men ikke i traditionel klædning. Jeg hilste ham velkommen, satte bakken med det kolde vand, og gik ind for at observere på æggekagen.

Da Jens Erik og vores gæst var færdig med samtalen, kaldte Jens Erik på mig, præsenterede vores gæst som er Masai evangelist i en masaimenighed her i Dar es Salaam. Han fortalte lidt om sig selv og hans arbejde her i byen, og jeg kunne mærke at det der med æggekagen gled mere og mere ud i ubetydelighed. Til sidst sagde han. Jeg vil bede for jer, så rejste han sig og vi med ham, han tog Jens Eriks og min hånd i hver sin hånd, og vi stod nu forbundet i bøn.

Han takkede Jesus for at vi nu var kommet til Tanzania, han bad om at vi må blive styrket og udrustet til den gerning vi har sagt ja til, samt en meget indtrængende forbøn for vores børn, familie og venner som er langt fra os. Det var en stærk oplevelse, at stå sammen med en mand som jeg aldrig har mødt før, som kom for at byde os velkommen. Opleve hans nød for sit folk, og hans forståelse for vigtigheden af også bede for alle vores kære i Danmark. Vi blev rørt af det, og der blev da også lidt højvande i øjenkrogene.

Derefter indtog vi vores frokost, og æggekagen, ja den var well done, men vi blev tanket op i både krop og sjæl.

 

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.