Anmeldelse
Foto: Forsiden af bogen "Jesus var single"

Jesus var single

Line Anthony Reckweg
Lohse 2016
192 sider, 199,95 kroner
Stefan Esmarch Lund

Single er et værdiladet ord for de fleste, men forfatterens tilgang er mere neutral. Det er ikke en livsfase, der bare skal overstås, men en definition på en samling af mennesker, som af forskellige grunde er ugifte – dog med det i tanke, at enlig ikke er lig med ensom.

Bogen er skrevet til singler, for at de kan finde fred, der hvor de er. Andre kan også med fordel læse bogen, for den handler blandt andet om værdi og kærlighed. Vi er alle skabt af en kærlig far, der har planer om lykke og fred med fremtid og håb. 

Kærligheden bliver udfoldet på en mere nuanceret måde, end verden og kulturen fremstiller den. Hollywoods fremstilling har mange singler samt familier og fællesskaber, som let bliver normen for den lykkelige kærlighed. 

Bogen beskriver derimod flere typer kærlighed, inklusive den bibelske, som alle vil have stor glæde af at (gen)finde. 

Bogen bygger på en videnskabelig tilgang, der suppleres med interview af seks singler i forskellige aldre. Der afsluttes med et appendiks, hvor endnu en kristen deler tanker om og oplevelser i singlelivet. Der sættes en tyk streg under, at singler ikke er halve mennesker, der bare ikke har fundet den anden halvdel endnu, men også under de flestes længsel efter parforholdet.

Det er ikke en selvhjælpsbog, der guider singler frem mod den eneste ene eller i et snuptag fjerner alle singlelivets smerter. Singlelivet problematiseres eller glorificeres ikke. Singlelivets situationen med behov og muligheder tages frem til anskuelse og refleksion. Målet er at kaste lys over både sorger og problemerne, men også glæder og friheden. 

I afsnittet ”singlelivets smerter”, er det tydeligst, at dele af bogen særligt henvender sig til singler, hvor de og de indirekte berørte vil få mest af ud den.

Bogens emner er foruden; værdi, singlelivets smerter og kærlighed, også venskaber, kærlighed som afgudsdyrkelse, fællesskabsrelationer, seksualitet og dating. Der bliver taget afsæt i det holistiske menneske med det underlæggende fokus at føre mennesker til frelse.

Bragt i Tro & MIssion 19/2016

Tilføj kommentar

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Thomas Wejse Nielsen
”Hjemmet og arbejdet er mit primære kald. Prædikanttjenesten det sekundære, selvom jeg trives rigtig godt med den.” Thomas Wejse Nielsen ser…