Jubilæum: Kig fremad

26/02/2018

Luthersk Mission har udgivet et 150-jubilæumsmagasin med titlen "Alle tiders mission". Magasinet er alle tiders at læse. For historie-interesserede er det spændende. For andre er det lærerigt.

I magasinet er der kasser og kurver, som viser udviklingen i LM de sidste 25-50 år. Ikke alle, men de fleste grafer går den forkerte vej. Vi havde gerne set, at det gik mere fremad. Ikke så meget for vores egen skyld som organisation, men for sagens skyld. For evangeliets skyld. 

Sidder vi en sen, mørk aften og kigger på udviklingen, kan vi godt blive en anelse deprimerede. Men det tror jeg ikke, at Gud ønsker vi skal være. Jeg tror mere, at han kalder os til at tro på, at han har det store overblik. Og til at kigge fremad. Det forekommer mig mere bibelsk.

I forhold til LM's historie skal vi:

  1. Være taknemlige over Guds velsignelse gennem tiden.
  2. Glæde os over de tider, hvor der var vind og Ånd i sejlene, og mange mennesker kom til tro. Hvor arbejdet blomstrede mere end nu.
  3. Tage ved lære - ikke mindst af fejltrinene.
  4. Ikke tænke som nogle af de gamle israelitter, da de så grunden til det nye tempel og sammenlignede med det gamle. De græd som piskede, fordi det nye var så småt (Ezras Bog 3,12). De fokuserede mest på umulighederne.

I forhold til LM's fremtid skal vi:

  1. Tro på, at den er i Guds hånd.
  2. Se de muligheder - også nye - som vi netop har i disse år for at nå mennesker med evangeliet.
  3. Glæde os over, hvad der rent faktisk sker både nationalt og internationalt. Tusindvis af mennesker kommer til tro og går ind i Guds rige - for eksempel i Etiopien, Tanzania og Cambodja og blandt nydanskere.
  4. Holde ud. Også der, hvor missionsarbejdet går langsomt. - for eksempel i Peru og mange steder lokalt i Danmark. Hvor det ikke handler om tusindvis, men enkeltvis. Da israelitterne så det nye tempel, var det ikke alle, der græd. Men "der var også mange, der løftede røsten i jubel og glæde". (Ezras Bog 3,12). De fokuserede mest på mulighederne.

Vi må gerne have det ene øje rettet bagud for at tage det gode og bedste med videre frem. Men først og fremmest må vi løfte blikket, kigge fremad i forventning til Gud.

Historien er, som den er. Den kan vi ikke omforme.

Fremtiden er i Guds hånd. Den former han.

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.