Har du prøvet at ryge bibelen?

21/06/2018

Vi fejrede i marts, at Phnom Penh Bibleschool nu har eksisteret i 26 år. Gud har gjort mange gode ting i de 26 år. De mange studerende og lærere, som har været involveret på bibelskolen igennem årene, kan fortælle mange historier om Guds trofasthed.

Vi har lyst til at dele Vuthy Sons vidnesbyrd med jer igen. Vuthy Son er rektor på bibelskolen og har været det i ca. 2 år. Vuthy blev født i Cambodja i en tid, der var præget af borgerkrig. Som lille dreng var han og hans familie ofte i krydsild, og de levede i frygt for at træde på landminer, ligesom hans familie led under sult og sygdomme.

Desuden gennemlevede han og hans familie Khmer Rouge-tiden, hvor ca. 25% af befolkningen døde enten ved henrettelser, sult eller sygdomme. Vuthy mistede sin far. Familien endte med at flygte til Thailand, hvor de levede i en flygtningelejr. Der så Vuthy mange soldater, som han så op til. Han ville gerne selv være soldat engang.

Mange soldater røg, og derfor begyndte Vuthy selv at ryge som 10-årig. I flygtningelejren var der ikke mange cigaretter, så i stedet lavede man sin egen tobak, som man rullede ind i papir og røg.

Da Vuthy var ca. 16 år, fik han og en anden, han røg sammen med, fat i en gratis bibel. Papiret i denne bibel var tyndt og fint og oplagt til at bruge som tobakspapir. Stykke for stykke røg de Bibelen.

Efter ca. 2 år var der kun én side tilbage i bibelen. Vuthy brugte ikke dette stykke papir med det samme. I stedet læste han, hvad der stod. Det var fra Mathæus 28, hvor der står om Jesu genopstandelse! Vuthy ville gerne lære mere om denne Jesus.

Vuthy Son og Kent

Vuthy gik efter nogle dage til kirken i flytgningelejren for at få endnu en bibel, han kunne ryge. Han fik ikke nogen bibel. I stedet fik han en lang snak om den opstandne Jesus, Gud som vores skaber, og at Han er den eneste sande Gud.

Nogle måneder senere blev Vuthy rigtig syg og var døden nær. Nogle kristne kom og bad for ham, og han begyndte også selv at bede. To dage senere fik han det bedre og blev rask. Han takkede Gud og troede nu på, at Jesus lever.

Da Vuthy vendte tilbage til Cambodja, voksede han i troen, da en præst fra flygtningelejren opsøgte kristne og startede en kirke. Vuthy blev udnævnt til præst i den kirke af menigheden, da han var den, der bedst kunne læse og skrive.

Han oplevede, at han manglede mere viden og uddannelse i Bibelen for at kunne virke som præst. Han studerede selv på Phnom Penh Bible School, fik senere mulighed for at studere 2 år i Australien, blev derefter lærer på Phnom Penh Bible School og har nu været rektor i 2 år.

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.