Engang skal vi synge i himmelens kor

18/09/2018

Tiden flyver afsted. Jeg har allerede været i Cambodja i en måned, og jeg er vild med det. Kort fortalt: Cambodja er et helt igennem fantastisk land på så mange måder!

Mandag den 3. september begyndte jeg på mit arbejde, som indebærer pasning af Alfred Kronborg. Han er lige fyldt 2 år, hvilket virkelig er en dejlig alder - han elsker at snakke!

Jeg nyder hverdagen sammen med ham, som er fyldt med leg, grin og dans. Dejligt igen at blive mindet om, hvor fantastisk det er at lege med LEGO-duplo og danse rundt på gulvet til musik, blive begejstret ved synet af et fugleskræmsel og glædes over sutten og bamsen ved middagsluren!

Der ligger mange gode timer og venter på os i fremtiden.

Egentlig vil jeg fortælle jer om en lille oplevelse, jeg har haft. I søndags var jeg til ungdomsgudstjeneste i kirken. Hele gudstjenesten foregår på khmer. De står typisk op, når de synger, og de elsker at klappe imens - dog ikke nødvendigvis i takt til hverken musikken eller hinanden. En smule udfordrende, når man hverken kan synge med eller forstå sangene, men kun kan klappe med ude af takt til musikken...

Lige så udfordret jeg er, lige så fascineret er jeg også. Forsangerne skifter fra søndag til søndag, og lige gyldig hvor gode de er til at synge, bidrager de hver især fra gang til gang.

Imens khmererne sang en sang og klappede på 1 og 3 - i modsætning til prædikanten, der frimodigt klappede på 2 og 4 - kom jeg til at tænke på børnesangen: “Engang skal vi synge i himmelens kor”.

Jeg blev så glad! Frimodigheden og glæden over evangeliet stråler ud af khmererne. Selvom jeg ikke forstår, hvad de synger, og selvom de ikke alle sammen (i mine øjne) synger som små engle, så er det alligevel rigtigt at ‘engang skal vi synge i himmelens kor’. Det gjorde mig simpelthen så glad at tænke på.

Visheden om, at jeg deler troen på Jesus Kristus med mine cambodjanske brødre og søstre, får mig simpelthen til at smile, når jeg en søndag eftermiddag står og klapper til en cambodjansk sang, jeg ikke forstår!

“Engang skal vi synge i himmelens kor,
I himmelens kor, i himmelens kor,
Men først må vi øve her nede på jord,
Her nede på jord”

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Comments