Brug for frivillige hænder

02/11/2018

LM står og falder med frivillige hænder.

Og vi har heldigvis rigtig mange engagerede mennesker, som bærer med i arbejdet rundt omkring i LM.

Terkel Andersen, sekretariatschef i Frivilligrådet, afslører, at adskillige undersøgelser gennem årene har vist, at det især er erhvervsaktive på 30-49 år, som udfører frivilligt arbejde rundt omkring i Danmark. Det kan virke pudsigt, siger han, fordi de også typisk er mest travle i hverdagen, men det hænger sammen med, at man ofte udfører frivilligt arbejde i forbindelse med sit job eller sine børn.

Terkel Andersen ser en bølge i retning af, at flere begynder at engagere sig i det sociale og sundhedsmæssige arbejde også. Det hænger nok sammen med en erkendelse af, at den offentlige velfærd er presset. Man er nødt til at gøre noget selv, hvis velfærden skal hænge sammen. Det er dog ikke kun midaldrende danskere, som arbejder frivilligt i landets foreninger. Hele 43 procent af alle danskere på 16 år og opefter arbejder uden betaling, og især de seneste 10 år har der været en kolossal stigning.

Nederst på listen over aldersgrupper engageret i frivilligt arbejde ligger landets ældste på 70 år og opefter, hvilket giver sig selv. Men sådan fornemmer jeg ikke, at det er i LM. Tværtimod, har jeg hilst på rigtig mange i den alder, når jeg rejser rundt og besøger vores arbejde rundt omkring i landet. Jeg vil gerne takke for alle af jer, uanset alder, der giver af sin tid og kræfter på LM’s mangeartede arbejdsgrene. LM kunne slet ikke fungere, hvis ikke det var for alle jer, der giver en gratis hjælp  her og der.

Det frivillige arbejde betyder meget for sammenhængskraften lokalt, men det gør det også i den grad på landsplan. Vi har netop afholdt landsgeneralforsamling. Og her sidder der mange, som har afsat tid til at lede.


I dag har vi besøg af 7 frivillige på sekretariatet, som sidder og pakker de mange breve, der skal sendes ud, for at rette opmærksomheden hen imod, at vi også har brug for mange frivillige gaver til det missionsarbejde, som bliver udført af LM rundt omkring i verden.

Hvis du ikke får et brev, men gerne vil give en gave til LM alligevel, kan du se her, hvordan du kan gøre det.

Tak til jer alle, jeres engagementet smitter af, både på mig som generalsekretær, men også på andre, som får lyst til at prøve kræfter med det frivillige arbejde.

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.